Протягом двох років світильники було встановлено вздовж 70-ти кілометрів доріг.

Ці факти повідомив журналістам Олександр Домбровський в ході інспекторської поїздки по місцях, де реалізовувалась програма, завершення якої очікується в середині квітня.

«Минулого року ми поставили собі завдання: освітити транспортні магістралі в Калинівці і близькій до неї Корделівці, у «супутнику» Вінниці - Стрижавці і Дяківцях, що в Літинському районі, - розповів Олександр Домбровський - Не вдалось виконати заплановане лише в останньому - Дяківцях. Через зупинку роботи Державного казначейства сільська рада не змогла виконати взятих зобов’язань. Гроші на рахунках є, але скористатись ними неможливо. Стримує підрядників і відсутність обласного бюджету, хоча кошти на цей проект також є. Підрядники змушені виконувати роботи в борг. Тому домовленості між владою і виконавцями проекту можна назвати „джентельментськими».

Ідею освітлення автодоріг на кордонах Вінницької області Олександр Домбровський ініціював декілька років. Цей проект, за його словами, є іміджевим, котрий має формувати позитивне враження про область на подорожуючих. Але тепер виявилось, що освітлення доріг дало і практичні результати.

«Там, де ми освітили населені пункти, - продовжив Домбровський, - зменшилась аварійність. Люди перестали гинути під колесами авто через темінь на дорогах. Тому нам обов’язково слід продовжувати цю роботу».

Погоджується з аргументами голови обласної державної адміністрації і голова Калинівської райдержадміністрації Олександр Мідяний. Тому в районі також було розроблено аналогічну програму з освітлення вулиць сільських населених пунктів. І її також частково вдалось виконати всупереч гострому фінансовому дефіциту.


Переглядів: 3360
Поширень: 0