За період діяльності Іллінецького державного аграрного коледжу з січня 2013 року по серпень 2017 року фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності коледжу виявили фінансових порушень на суму понад 7,7 млн грн, у тому числі таких, що призвели до втрат на 725 тис. грн.

Зокрема, за наявності відповідних джерел доходів коштом загального фонду кошторису покрито вартість спожитих їдальнею та мешканцями гуртожитку комунальних послуг на майже 400 тис. грн.

Понад 270 тис. грн. заклад освіти недоотримав через не нарахування 265-ти студентам плати за навчання. Ще майже 60 тис. грн. коледжем зайво витрачено на оплату нарахувань на компенсації за невикористані відпустки працівників після їх звільнення.

Крім того, через допущені прорахунки при організації та веденні бухгалтерського обліку посадовими особами об’єкта контролю недооцінено вартість його активів на майже 6,9 млн грн, а окремі будівлі та споруди оцінені на 120 тис. грн, які взагалі не відображено в обліку закладу.

За наслідками ревізії до коледжу застосовано фінансову санкцію у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та прийнято розпорядження про зупинення операцій з бюджетними коштами.

Матеріали контрольного заходу передано до Управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.



Переглядів: 2136
Поширень: 0