Могилів-Подільською місцевою прокуратурою Вінницької області установлено що один з приватних підприємців м. Могилева-Подільського, виконував будівельно-монтажні роботи за замовленням селищної ради Могилів-Подільського району. З'ясовано що підприємець, за попередньою змовою з селищним головою, в актах виконаних будівельних робіт, які ними підписані, відобразив неправдиві дані по нарахуванню та виплаті заробітної плати працівникам в загальній сумі майже 100 тис гривень.

В дійсності це не відповідає відомостям з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків. А саме: підприємцем, за виконану роботу, виплачено доходів працівникам лише в сумі 6 тис гривень.

За вказаним фактом місцевою прокуратурою розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 191 КК України, тобто привласнення та розтрата ввіреного майна вчинена за попередньою змовою групою осіб.

Наразі за вказаним фактом у кримінальному провадженні проводяться слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення.

За вчинення кримінального правопорушення передбачене покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Переглядів: 1570
Поширень: 0