Як повідомив заступник керівника Могилів-Подільської місцевої прокуратури Вінницької області Юрій Слободянюк, у понеділок, 15 січня, оголошено підозру завідуючій дошкільного навчального закладу, яка підробила ряд офіційних документів та зловживаючи службовим становищем заволоділа бюджетними коштами на суму понад 180 тис гривень.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що завідуюча дошкільного навчального закладу в м. Могилеві-Подільському, достовірно знаючи, що протягом періоду з вересня 2011 року по липень 2015 року, тобто майже 4 роки, 13 працівників даного закладу не виходили на роботу, підписувала та подавала до бухгалтерії управління освіти офіційні документи, що підтверджували кількість ніби-то відпрацьованих годин даними працівниками, на підставі яких нараховувалась їм заробітна плата за роботу, яку вони фактично не виконували.

У подальшому, завідуюча даного дошкільного навчального закладу отримувала та привласнювала нараховану вказаним працівникам заробітну плату, а до бухгалтерії управління освіти подавала підроблені документи про виплату заробітної плати працівникам за ніби-то відпрацьований ними робочий час.

За вказаним фактом їй оголошено підозру про вчинення злочинів за ч. 2, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, за що передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

На даний час у кримінальному провадженні скеровано до суду клопотання про відсторонення підозрюваної від займаної посади та застосування до неї запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.



Переглядів: 1391
Поширень: 0