Прокуратурою Вінницької області виявлено факт незаконної приватизації приватним суб'єктом господарювання державного майна на території Озаринецької сільської ради Могилів-Подільського району.

Установлено, що протягом 1995-1996 років Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Вінницькій області проведено приватизацію майна одного з державних підприємств.

Згідно ст. 3 Закону України "Про приватизацію майна державних підприємств" об'єкти соціально-культурного призначення приватизації не підлягали.

У зв'язку з цим, у державній власності залишилась будівля клубу площею 116,6 кв м у с. Озаринці Могилів-Подільського району. Її передано новоствореному товариству для безоплатного зберігання.

Однак, у подальшому, подавши до Озаринецької сільської ради недостовірні дані, суб'єкт господарювання оформив за собою право приватної власності на зазначену будівлю.

Прокуратурою області скеровано до господарського суду Вінницької області позовну заяву про скасування рішення органу місцевого самоврядування та свідоцтва про право власності, виданого суб'єкту господарювання, а також визнання права власності на будівлю за державою в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Вінницькій області.



Переглядів: 2372
Поширень: 0