З початку профілактичних заходів, що розпочались на території області 28 березня і триватимуть до 9 червня, поліцейські спільно з представниками Управління Державного агентства рибного господарства та Державної екологічної у Вінницькій області затримали 49 правопорушників, які займались браконьєрським виловом риби. Вилучено - 110 кілограмів незаконно виловленої риби та 54 знаряддя для її ловлі, серед яких - 41 рибацька сітка.

Профілактичні заходи триватимуть понад два місяці та проводяться з метою викриття та припинення фактів браконьєрського вилову риби під час нересту.

В рамках проведених заходів задокументовано 42 факти незаконного вилову риби, за якими правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства). Вилучено 110 кілограмів незаконно виловленої риби, 41 рибальську сітку, 12 інших знарядь вилову риби та один човен.

Під час спільних рейдів на Вінниччині виявили 60 фактів незаконного вилову риби

14 квітня в м. Іллінці працівники поліції задокументували протиправну діяльність 49-річного місцевого жителя, який на водосховищі рибальським сітками ловив рибу. Слідчі вилучили у правопорушника 5 сіток, човен та понад 100 штук риби різних видів. Попередня сума завданого зловмисником збитку становить 3500 гривень.

Під час спільних рейдів на Вінниччині виявили 60 фактів незаконного вилову риби

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Таке правопорушення карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.



Переглядів: 1974
Поширень: 0