Діяльність проекту спрямована на сільські громади Вінничини і стосується поліпшення доступу сільського населення до юридичних механізмів захисту своїх прав, зокрема доступу до правосуддя; захисту прав сільського населення пов’язаного із земельними питаннями, а також у їх стосунках з місцевою та центральною владою при відстоюванні своїх прав. В рамках проекту планується:

  • Формування модельної майстерні групи юридичної самодопомоги та посередництва в сільських громадах, стосовно захисту земельних і майнових прав;
  • Формування дистанційного консультаційного центру експертів захисту земельних і майнових прав;
  • Проведення Школи керівників юридичних груп самодопомоги та посередництва сільських громад"
  • Підготовка СD-диска "Відстоювання прав у сфері землеволодіння та управління майном" та брошури "Організація сільських груп самодопомоги та посередництва у сільських громадах"
  • Проведення "Модельної майстерні групи юридичної самодопомоги та посередництва в пілотній сільській громаді"
  • Створення WEB-сайту "Захист майнових прав представників сільських громад"(інформаційний портал);
  • Проведення конференції "Відстоювання майнових прав у сфері землеволодіння"

В результаті діяльності будуть створені модельні групи юридичної самодопомоги , які сприятимуть подоланню правового нігілізму сільського населення Вінницької області.

За словами керівника ГО «Ініціатива» Олега Левченка Групи взаємодопомоги (чи самодопомоги) не нове поняття для України. Звичай колективної, сусідської взаємодопомоги був традиційним способом громадського життя українців і виразно простежується в українських традиційних звичаях колективної cпівпраці селян не тільки при виконанні невідкладних трудомістких робіт, а у боротьбі за свої права. Наразі проект є дуже актуальним, адже відсутність досконалого законодавства, прозорого ринку землі та правовий нігілізм населення в сільських громадах сучасної України як ніколи спонукає до взаємодопомоги та підтримки при вирішенні складних питань як всієї громади так і окремих громадян.


Переглядів: 2784
Поширень: 0