Микола Джига визначив завдання №1Голова облдержадміністрації Микола Джига поклав персональну відповідальність за організацію роботи зі збору врожаю на голів районних державних адміністрацій. «Найбільш важливе завдання, питання №1 для обласної влади – це проведення жнивної кампанії», - наголосив він на нараді з питань підготовки до збирання зернових.

За два тижні для селян розпочнеться гаряча пора. Вінниччина має зібрати врожай з 860 тис. га. Майже 650 тис. га зайняті під зерновими ранньої групи, майже 50 тис га – під ріпаком. Фахівці-аграрії прогнозують валовий збір зернових на рівні минулого року – близько 3 млн. тонн. Проте якість зерна, попереджують спеціалісти, бажатиме кращого. Винні в усьому затяжні дощі. Разом з тим, наголосив губернатор, «яким би не був урожай, завдання зібрати його вчасно і без втрат не знімається».

А сьогодні область в технічному плані відчуває себе не надто впевнено. Парку зернозбиральних машин явно не достатньо: дає про себе знати зношеність техніки та її дорожнеча. Однак, сільгоспвиробники області активно укладають угоди на залучення комбайнів з південних регіонів країни. На жнива «позичать» близько 600 машин.

Жнива вимагають і запасів паливно-мастильних матеріалів. Сьогодні область забезпечена ними на 50%, ціни ж у цей період традиційно зростають. Зарезервувати необхідні обсяги пального, підкреслив Микола Джига, слід заздалегідь.

питання №1 для обласної влади – це проведення жнивної кампаніїОчільника області турбує не лише процес організації збиральної кампанії, а й доля самого врожаю. Правоохоронці отримали завдання вжити усіх заходів для попередження розкрадання зерна під час перевезення та реалізації. Микола Джига також виступив проти існуючої системи взаємовідносин між власниками зерносховищ та товаровиробниками. 43 елеватори області – у приватних руках. І часто умови , на яких приймається зерно, для виробника є кабальними.

Голова адміністрації чітко дав зрозуміти, що не залишить цю проблему без уваги та зробить усе, аби змінити правило, коли «хтось наживається, а хтось працює».

Цьогоріч елеваторні потужності Вінниччини розраховані на 1,6 млн. тон зерна. На завершення наради голова облдержадміністрації закликав керівників сільгосппідприємств ретельно подбати про безпеку працівників та попередити виробничий травматизм.


Переглядів: 2839
Поширень: 0