У вівторок, 20 липня, відбувся своєрідний сільськогосподарський конгрес за участю представників облдержадмінітсрації, голів РДА та районних рад . Набутим досвідом вінничани ділилися у полі, де продемонстрували врожай різних культур, в тому числі цукристих, які вирощують для переробки на власному Жданівському цукрозаводі . Крім того гості ознайомилися з ходом жнивної кампанії та сучасною технікою яка працю на полях господарів - ТОВ "Хмільницьке". А справжньою родзинкою Дня поля стало відкриття сучасного елеватора, в будівництво якого холдингом "Астарта - Київ " інвестував 40 млн. гривень, це солідні інвестиції як для району, так для області.

Здача такого об\'єкту для аграрної Вінниччини - подія знакова, зазначив заступник голови ОДА Василь Черній, адже наш край вже кілька років поспіль вирощує та обмолочує більше 3 млн. тон зерна, потреба у сучасних комплексах для зберігання, переробки та відвантаження збіжжя надзвичайно велика.

Праця біля землі тяжка, але потрібна благородна. Йдучи 17 років тому у аграрний бізнес полтавчанин - землероб від діда - прадіда Віктор Іванчик поставив перед собою мету - зробити життя своїх односельчан радісним, подарувати їм надію. Сьогодні заснований ним агропромисловий холдинг " Астарта - Київ " успішно працю на землях трьох областей - Полтавської, Хмельницької та Вінницької . У нас з 2003 року - з моменту придбання на аукціоні збанкрутілого Жданівського цукрозаводу. Підприємство не лише реанімували , а й модернізували, що дозволило вдвічі збільшити потужності та значно скоротити витрати на виробництво.

Директор ВП " Жданівський цукрозавод" Володимир Казновецький зазначив, що практично усю сировину для заводу хмельничани вирощують самотужки. Сьогодні ТОВ " Хмільницьке " обробляє біля 27 тис. гектарів орендованих земель, значні площі відведено під цукровий буряк – його цьогоріч планують зібрати не менше, ніж по 400 центнерів з гектара.

Завершуючи виступ голова Хмільницької райради Василь Чмелюк наголосив : сьогодні мало хто переймається долею села, тому в особливій пошані соціально відповідальний бізнес, до якого хмільничани відносять " Астарту".

Лейтмотивом всього дня, який провели на вінницькій землі гості з кількох областей України були слова: дбайливо ставляться до землі і до людей, а тому села, де такі господарі мають майбутнє.


Переглядів: 5051
Поширень: 0