У шести металевих діжках об’ємом до 1,5 кубометра кожна посеред лісу і сухої трави цілодобово жаріли дрова – тут майже безперервно при температурі біля 300 градусів за Цельсієм тривав процес перепалювання твердої деревини на деревне вугілля. І це в той час, коли рятувальні служби звертаються до всіх громадян з проханням максимально обмежити розпалювання багаття ба навіть викинути недопалок у місцях підвищеної пожежної небезпеки.

У спекотні дні, коли ризик виникнення пожеж особливо великий, посеред лісу й сухої трави працював підпільний цех по випалюванню деревного вугілля

До всього, цех по виробництву деревного вугілля працював незаконно, без наявності будь-яких документів, що дозволяють займатися подібним видом діяльності. Неподалік траси посеред лісу в Хмільницькому районі виробництво виявили співробітники податкової міліції. На момент візиту податківців четверо чорних від сонця та кіптяви робітників закладали чергову порцію дров на перепалювання. Розповідають, що працюють вахтовим методом по два тижні. Тут же у невеликому будиночку на одну кімнату мешкають, самі готують їжу, продукти періодично привозить власник виробництва, що заїжджає на дорогому позашляховику. На два тижні роботи працівники повністю відірвані від цивілізації, зізнаються, що отримують 1-1,5 тис. грн. за місяць. Подібні умови праці витримає не кожен. Розповідають, що коли в тіні температура повітря сягає 35 градусів, у металевій цистерні на сонці, під час закладання дров, працюєш наче в пеклі.

У власника виробництва, 36-річного підприємця, на момент візиту податкових міліціонерів не було жодних документів, які дозволяють провадити даний вид діяльності. Відтак виробництво довелося припинити, а сировину, обладнання для виготовлення, а також 14 тонн готового до реалізації деревного вугілля на суму понад 35 тис. грн. (яке, до слова, можна було тут же й придбати) вилучити. Всього сума вилученого склала майже 90 тисяч гривень. За даним фактом проводиться перевірка.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 5579
Поширень: 0