У відкритті взяли участь Гижко Андрій Петрович начальник головного управління економіки Вінницької ОДА, Томашук Олег Володимирович голова Теплицької РДА, Чмелюк Василь Арсеньович голова Хмільницької РР, Гижко Наталія координатором проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» у Вінницькій області, Чернелевський Валерій Леонтійович районний координатор проекту, сільські голови, голови сільських громадських організацій учасників проекту.

Проекти «Шкільний автобус» здійснено громадськими організаціями «Агенція розвитку Лознянської територіальної громади «Світанок», «Агенція розвитку територіальної громади «Вишенька», «Агенція розвитку територіальної громади – «Сальниця» за співфінансування від Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в рамках проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Загальна вартість проектів становить – 700 482 грн., внесок громади складає – 37 661 грн., Хмільницької районної державної адміністрації, районної ради та сільських рад - 422 821 грн., Проект ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» - 240 000грн.
Роботу над проектом громади с. Сальниця, с. Вишенька та с. Лозна розпочали у жовтні 2008 року, після конкурсного відбору. Протягом цього часу в громадах було створено та зареєстровано громадські організації, проведено ряд тренінгів та семінарів для членів ОГ та сільських голів, в громадах було розроблено та погоджено плани розвитку громади затверджено їх і розпочато впровадження. В рамках проекту громадами було реалізовано пілотні проекти які передбачали мобілізацію ресурсів громади, місцевих бюджеті різних рівнів та Проекту ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Враховуючи специфіку сільських рад (наявність більше 2 населених пунктів) та велику протяжність доріг найбільш пріоритетними проблемами в громадах с. Сальниця, с. Вишенька та с. Лозна було визначено вирішення проблеми підвозу 340 дітей до школи та дитячого садочка.

На Вінниччині Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» реалізується з вересня 2007 року. За цей час у сільських місцевостях 8 районів само-організувалось 43 громади, які створили самоврядні організації, і в партнерстві з Проектом та місцевою владою працюють над підвищенням рівня життя в своїх громадах: відновлюють об’єкти соціальної інфраструктури, такі як дитячі садочки, школи та фельдшерсько-акушерські пункти, прокладають або ремонтують водогони, встановлюють вуличне освітлення або закуповують шкільні автобуси. В стадії впровадження знаходяться 43 мікро-проекта громад. Загальна вартість їх складає більше 6 млн. грн., на які Проект виділяє 3 млн.грн., внесок місцевих громад становить близько 350 тис. грн. з місцевих бюджетів на спів фінансування проектів виділяється близько 2,8 млн. грн

За докладнішою інформацією про хід реалізації проекту в Вінницькій області, будь ласка, звертайтесь:

У м. Вінниця: Наталія Гижко координатор Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у Вінницькій області. Тел. (+380 50) 416 3724; E-mail: [email protected] або у центральному офісі Проекту: Ганна Яцюк, Спеціаліст з моніторингу та зв’язків з громадськістю Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Тел./ факс: (+380 44) 502 1197; E-mail: [email protected].


Переглядів: 5178
Поширень: 0