Для невідкладного прийняття рішення щодо ліквідації непридатних пестицидів та хімічних засобів захисту рослин невідомого походження, які зберігаються в незадовільних умовах, 8 вересня за головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Василя Чернія відбулося засідання постійнодіючої обласної комісії з питань поводження з безхазяйними відходами.

Відповідні структурні підрозділі підготували аргументовані пропозиції щодо районів, в яких необхідно провести першочергові заходи. Так у Тиврівському районі в с. Кліщів на складі зберігається у зруйнованій тарі 3 т непридатних до використання пестицидів, які знаходиться поблизу громадських споруд та джерел водопостачання. В с. Дзвониха – 1 т отрутохімікатів у напівзруйнованому приміщені, а в с. Ворошилівка на складі поблизу р. Південний Буг зберігається 5 т таких же непридатних пестицидів. Найбільша кількість непридатних хімічних засобів захисту рослин у неперезатареній тарі зберігається в с. Черемошне – 23 т. Також прийнято рішення про ліквідацію отрутохімікатів у Козятинському районі.

Окрім цих об‘єктів є доцільність ліквідувати непридатні та заборонені пестициди у Бершадському районі із с. Брилівка – 0,37 т, с. Киріївка – 1,06 т, с. Кошаринці – 1,4 т, а також у Ямпільському районі із с. В. Кісниця – 1,4 т та с. Сл. Підлісівська – 1,4 т. А у Літинському районі під відкритим небом виявлено 0,8 т непридатних отрутохімікатів, які потребують першочергової ліквідації.

Опираючись на аргументовану інформацію В. Черній та члени комісії погодились із переліком даних об‘єктів та прийняли відповідне рішення.


Переглядів: 2934
Поширень: 0