Прозорості в земельних питаннях він має намір досягти завдяки активізації роботи контролюючих і правоохоронних органів. Про це Джига повідомив після виїзного прийому громадян у Козятині у зв’язку із значною кількістю скарг на земельні зловживання.

«Немає обліку і контролю за продукцією, яка вирощується на полях, мають місце приписки і викривлення звітності», - наголошує губернатор. Він обурюється, що таким чином людей просто ошукують. «Люди скаржаться на підприємців, які не укладають з селянами угод, не розраховується за паї, також вказують на факти незаконного використання людських паїв, процвітання хабарництва», - каже голова облдержадміністрації. На вивчення одного із таких випадків у Козятинському районі, пов’язаного з невиконанням орендарем своїх зобов’язань щодо власників земельних паїв, Микола Джига направив групу фахівців. Також він додав, що за його дорученням податківці перевірять діяльність усіх сільгосппідприємств, які не розраховуються з людьми. «Таких діляг треба ставити на місце», - підкреслив губернатор.

Також Микола Джига висловив упевненість, що схеми присутні і в питаннях оформлення земельної документації.
Свою позицію щодо протидії зловживанням у сфері земельних ресурсів голова облдержадміністрації прокоментував так: «Ми розпочали серйозну роботу з перевірки законності використання земель. Це неорана «цілина» і ми посилимо свою діяльність у цьому напрямку».

Проте багато правових питань, констатує керівник області, залежать не від виконавчої влади, а знаходяться в компетенції судів.

Раніше губернатор повідомляв, що через земельні оборудки в області щороку виводиться близько мільярда гривень.


Переглядів: 2507
Поширень: 0