Працівники санітарно-епідеміологічної служби Калинівського району завершили надзвичайно серйозну роботу – провели обстеження майже трьох з половиною тисяч криниць, що розташовані в індивідуальному секторі. В результаті кількамісячної тривалої напруженої роботи, зроблено значний обсяг.

Результати обстеження показують, що близько тридцяти відсотків джерел водопостачання за бактеріальним забрудненням і вмістом нітратів не відповідають прийнятим нормам і стандартам. Це ще раз звертає увагу на проблему якісного водопостачання, підкреслює необхідність використання водних підземних джерел і будівництва водогонів.

В Калинівському районі вже працюють в цьому напрямку . Продовжується реалізація Швейцарсько-Українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" DesPro. За час дії проекту, з 2007 по 2010 роки, сталим водопостачанням забезпечено 914 сільських мешканців, 330 домоволодінь сіл Іванів, Гущинці, Черепашинці, Нова Гребля, а з завершенням проекту по с.Люлинці, ці цифри будуть відповідно 1247 і 410.

Загальна вартість проектів склала 1 млн.262.8 тис.грн., фактично проінвестовано 1 млн. 307.8 тис.грн. Із загальної суми, внески DesPro складають 578.5 тис.грн., внески місцевих бюджетів – 227.1 тис.грн., внески мешканців громад – 502.2 тис.грн.

Все більше громад району виявляють бажання взяти або продовжити участь в Швейцарсько-Українському проекті.

Станом на 01.10.2010 року надані проектні заявки щодо участі в конкурсі проектів водопостачання територіальними громадами населених пунктів сіл Іванів, Люлинці, Черепашинці, Нова Гребля та Комунарівка загальною вартістю близько 2.5 млн.грн., в рамках ІІ етапу конкурсу.


Переглядів: 3311
Поширень: 0