перевірка продовольчих товарівВідповідно до наказу головного санітарного лікаря у Вінницькій області з 8 грудня розпочато рейдову операцію щодо перевірки продовольчих магазинів у сільській місцевості. Дана акція має на меті запобігання отруєнь населення неякісними і простроченими продуктами харчування, особливо під час новорічних та різдвяних свят.

Перевірка розпочалась із населених пунктів Калинівського району. За цей день перевірено сім продовольчих магазинів в селах Комунарівка, Глинськ, Корделівка та Черепашенці. Більшість торгових точок належало приватним підприємцям, а одна - Корделівській РРК Укоопспілки. Саме останній магазин отримав припис на його закриття для проведення санітарного дня, так як в першу чергу приміщення магазину не відповідало санітарно-гігієнічним нормам, а саме не дотримувалися правила чистоти, особистої гігієни продавців, відсутність документів на погодження асортименту товарів у місцевій СЕС тощо.

Перевіряючий орган керується встановленими санітарно-гігієнічними нормами для підприємств продовольчої торгівлі, що чітко визначають пріоритети, якими повинен керуватися працівник торгівлі. Під час перевірки складаються два акти про виявлені порушення – акт перевірки та фінансова санкція за торгівлю простроченими продуктами або через відсутність документів на продукцію.

Як зазначила лікар відділення гігієни з харчування обласної санітарно-епідемічної станції Тетяна Тетерук виявлені порушення здебільшого стосувалися недотримання правил особистої гігієни, відсутності документів, які підтверджують відповідність та якість продукції. В усіх магазинах виявлено продукцію із простроченим терміном реалізації, невідповідність торгового обладнання чинним нормам, порушення термінів проходження працівниками чергових медичних оглядів. Подібні перевірки пройдуть в усіх районах області.


Переглядів: 5270
Поширень: 0