Володимир Барецький проаналізував стан розвитку економіки області у 2010 році та підкреслив, що відповідно до урядового рейтингу Вінниччина за рівнем соціально-економічного розвитку серед регіонів України за січень – жовтень 2010 року піднялася і займає 3 місце після м. Києва та Дніпропетровської області. В поточному році обсяги промислового виробництва збільшились на 5,9 %, а товарообіг - на 17,8 %. Заробітна плата зросла на 17% і складає в середньому 1743 грн. Населенням покладено на депозитні рахунки 4,3 млрд. грн. Створено більше 9 тис. суб’єктів підприємницької діяльності, що на 47% більше рівня минулого року. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження до місцевих бюджетів збільшились майже на 17%. Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, за попередніми даними становить понад 200 млн. дол. США.

Серед областей України Вінниччина займає передові позиції практично в усіх галузях агропромислового комплексу. В зерновому виробництві досягнуто рекордного для держави показника зібрано 3,4 млн. тонн зерна. У 2010 році зібрано 2,6 млн. тонн цукрового буряка, що майже в 2 рази більше, ніж в минулому році. Вироблено біля 300 тис. тонн цукру, що на 100 тис. тонн більше минулорічного показника. Серед областей України, Вінниччина займає перші місця по виробництву молока, чисельності поголів’я великої рогатої худоби. Прямі іноземні інвестиції у сільське господарство склали 46,6 млн.$. Експорт харчової промисловості – 117 млн$, що на 12,3 % більше до минулого року.

На сьогодні в сільському господарстві впроваджується 16 інвестиційних проектів.

В області намітилась позитивна тенденція до скорочення заборгованості із виплати заробітної плати. З початку поточного року сума боргів зменшилась на 3,8 млн.грн. За таких обставин залишок боргу із виплати заробітної плати в області на 1 грудня 2010 р. становив 23,3 млн. грн.

Всі регіони області, крім міста Могилева-Подільського, в повному обсязі виконали бюджетні показники, що заклало хороший фундамент для стабільного соціально-економічного розвитку Вінниччини у наступному році.


Переглядів: 3090
Поширень: 0