Всього експортний шлях Росія відкрила одинадцятьом українським виробникам молока і м’яса. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Василь Черній, доповідаючи губернатору про ситуацію в сільському господарстві на апаратній нараді.

Три виробники м’яса, п’ять – молока та три – птиці постачатимуть м’ясомолочну продукцію в сусідню Росію. «Козятинм’ясо» та «Крижопільський сирзавод» стали першими підприємствами Вінницької області, які влаштували Россільгоспнагляд. Для оцінки виробників на можливість експорту продукції в Росію вперше була застосована нова методика, зазначив Василь Черній. Цього разу м’ясомолочників на відповідність російським стандартам інспектувала вітчизняна ветеринарна служба, після чого подавала інформацію на Держкомітет ветмедицини. Відтак російська сторона приймала рішення на основі даних українських фахівців.

Оцінка вінницьких підприємств галузі на відповідність російських стандартів продовжується.

Голова облдержадміністрації Микола Джига підкреслив: «Дотримання норм і стандартів виробництва і підвищення якості кінцевої продукції повинно забезпечити вихід наших підприємств на зовнішні ринки збуту. Тому ми займаємось переговорами з інвесторами щодо будівництво крупних товарних комплексів з виробництва молока і м’яса».

Для довідки:
Вінниччина займає перші місця по виробництву молока, чисельності поголів’я великої рогатої худоби серед регіонів України.


Переглядів: 3009
Поширень: 0