Створена у січні 2011 року, з метою формування державно-громадської моделі системи управління сферою освіти та залучення педагогічної громадськості до реалізації освітньої політики області, Рада розпочала свою діяльність з обговорення організаційних питань свого функціонування та обрання керівного складу.

«Маю сподівання, що це буде дієвий орган, який матиме власні напрацювання та ефективними рекомендаціями й виваженими рішеннями допомагатиме керівникам органів управління освітою, директорам навчальних закладів розв’язувати нагальні освітянські питання», - зазначила, відкриваючи засідання, заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна.

Згідно з відповідним Положенням, серед основних завдань новоствореної Ради:

  • проведення громадської експертизи проектів документів, які регламентують діяльність шкіл;
  • вироблення рекомендацій щодо вдосконалення нормативно-правової бази з цього питання;
  • участь у проведенні атестації закладів освіти, розгляді конфліктних ситуацій, скарг та звернень, що стосуються діяльності керівників шкіл, здійснення громадського контролю за функціонуванням закладів освіти.

Окрім того, функціонування Ради директорів шкіл передбачає впровадження інноваційних методів управління, оновлення освітнього менеджменту та ширшого залучення педагогічної громадськості області до вирішення проблем освіти.

Під час свого першого засідання члени координаційного органу обговорювали актуальні питання галузі, планували роботу на рік, а також обирали власне керівництво. За результатами голосування, головою Ради директорів шкіл області став керівник СЗШ I-III ст. с. Малинівка Літинського району Володимир Сиченко, його заступником - директор Вінницько-Хутірської СЗШ I-III ст. Вінницького району Анатолій Шевченко, секретарем Ради обрано директора Браїлівської СЗШ I-II ст. Жмеринського району Оксану Слушну.

Загалом до Ради директорів шкіл області ввійшло 33 керівники загальноосвітніх навчальних закладів – по 1 від регіону, що забезпечує рівність представлення інтересів кожного району чи міста. Положенням про координаційний орган передбачається, що його персональний склад оновлюватиметься кожних 2 роки.


Переглядів: 3772
Поширень: 0