Голова облдержадміністрації проінспектував результати прибирання області Висновок керівника області – попрацювали недостатньо, але час на виправлення недоліків є. Микола Джига вимагає від місцевої виконавчої влади та органів самоврядування пришвидшити темпи «генерального прибирання» та визначити ділянки під організований збір побутових відходів у кожному населеному пункті.

Аби переконатися на власні очі у масштабах захаращеності територій сміттям, голові облдержадміністрації далеко їхати не довелося. За декілька кілометрів від обласного центру поблизу с. Хижинці майже на кілометр простягається лісосмуга, яка перетворилась у смугу сміття.

Стихійні сміттєзвалища різного розміру зустрічались практично на усьому маршруті губернатора від Луки-Мелешківської Вінницького району і до селищ Сутиски та Гнівань Тиврівського району. Хоча роботу комунальників подекуди все ж було видно неозброєним оком: узбіччя доріг та придорожні лісосмуги від сміття очистили, сухостій попідрізали.

На ще один стихійний смітник керівник області натрапив у самому передмісті Вінниці. На території поряд із пам’ятним знаком, який встановили у 2007 році на місці майбутньої так званої «силіконової долини», - звалище непотребу. Микола Джига доручив відповідним службам контролю за санітарним станом негайно відреагувати на усі випадки.Голова облдержадміністрації проінспектував результати прибирання області

Враженнями від об’їзду голова облдержадміністрації поділився з журналістами: «Враження такі, що не в Японії стихійне лихо, а в Україні, на Вінниччині. В багатьох місцях зовсім захаращені лісові смуги, сміття вивозиться на поля, на дороги». Миколу Джигу обурює безвідповідальність та байдужість людей: «Вражає те, що наші громадяни викидають сміття прямо мішками. Це не по-людськи таке відношення до природи». За словами начальника екоінспекції Юрія Дубового, розмір штрафів за засмічення території для фізичних осіб коливається від 340 грн. до 1360.

Керівник області підкреслив, що питання благоустрою виносяться на засідання колегії облдержадміністрації, яке відбудеться 25 березня у п’ятницю. Ніхто від цієї роботи не буде відсторонений. Треба область очистити», - сказав він. Та додав, що прибирання міст і сіл слід проводити не лише силами комунальників, але й громади.


Переглядів: 3360
Поширень: 0