На даний час одне з пріоритетних завдань обласної влади у напрямку розвитку сільського господарства це будівництво молочних комплексів.

З метою вкладення коштів у розвиток даного проекту 7 квітня відбулась зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Івана Мовчана з Головою правління Промінвестбанку України Віктором Башкіровим та його першим заступником В‘ячеславом Юткіним.

Іван Мовчан зазначив, що в області відпрацьовано певну стратегію щодо будівництва у районах області 10 молочних комплексів. Попередньо розраховано, що на будівництво одного комплексу необхідно біля 700 млн.грн. Також Іван Мовчан підкреслив, що у даний час на підписанні знаходяться угоди щодо поставки високопродуктивної худоби із Німеччини, Нідерландів та США. За словами першого заступника голови облдержадміністрації, до реалізації проекту за 3-5 років планується залучити біля сотні фермерів.

На кінець року в області планується реалізація проекту щодо будівництва нових цукрових заводів. Але на даний час розробляється концепція та стратегія реалізації даного проекту.

У свою чергу В‘ячеслав Башкіров підтвердив свою згоду до плідної співпраці з обласною державною адміністрацією у реалізації даних проектів, адже вони мають гарний досвід щодо впровадження інвестиційних проектів на території інших областей.


Переглядів: 3135
Поширень: 0