Голова облдержадміністрації Микола Джига пропонує реалізувати пілотний проект з виробництва деревних брикетів на базі Могилів-Подільського району, задіявши потужності місцевого машзаводу. Про це він повідомив після зустрічі з керівником підприємства, перебуваючи з робочою поїздкою у Могилів-Подільському. Микола Джига наголосив: «Пелети – один з найбільш екологічних видів біопалива, і у нас є всі підстави сьогодні розвивати їх виробництво».

З ініціативи голови облдержадміністрації у Могилів-Подільському районі спільно з місцевим машинобудівним заводом реалізовуватиметься пілотний проект з виробництва пелет. Сировиною для біобрикетів можуть слугувати як відходи деревини, так і сухостій, який вирубується комунальниками щороку у рамках заходів з благоустрою. Могилів-Подільський машзавод виробляє піролізні котли, які працюють на біопаливі. Такими альтернативними котлами обладнані три школи в районі. Економія бюджетних коштів за сезон становить 60 тис. грн., стверджують виробники.

Голова облдержадміністрації доручив своєму першому заступнику створити групу з фахівців, аби детально вивчити питання та розробити комплексну концепцію з виробництва екологічно чистого палива. Очолить робочу групу Іван Мовчан.


Переглядів: 4130
Поширень: 0