На Вінниччині готують православних десантників З учнями парашутно-десантної школи познайомився і голова облдержадміністрації Микола Джига. Губернатора не лише посвятили у «почесні десантники», а призначили своїм «головнокомандуючим».

Голова облдержадміністрації вважає, що подібні школи духовності і здорового способу життя заслуговують на підтримку і популяризацію серед підлітків.На Вінниччині готують православних десантників

Настоятель храму протоієрей Віктор Хоменко створив прецедент в Україні. Єдина в Україні православна військово-патріотична парашутно-десантна школа імені цесаревича Алексія діє з осені 2009 року. За цей час через її горнило пройшло 150 юнаків і дівчат. Отець Віктор підкреслює, що для бажаючих вступити до лав «крилатої гвардії» висуває жорстку умову – жити за православними канонами. Він каже: «Інколи сповідатися важче, ніж стрибнути з парашутом».

Благословення на створення парашутно-десантної школи для дітей отець Віктор отримав у архієпископа Тульчинського та Брацлавського Іонафана. Ідейний принцип релігійно-військової школи, за словами її «духовного батька», - «здатність положити душу за ближнього».

До школи приймають з 4-5 років, коли і освоюють навички рукопашного бою. На Вінниччині готують православних десантників Пізніше, розповідає отець Віктор, з дітьми проводяться теоретичні заняття по парашутному спорту та володінню зброєю. А право першого стрибка з парашутом діти отримують лише з 14 років.

Сьогодні у клубі займаються 50 вихованців. Батьки задоволені: діти змінюються на очах – дисциплінуються, не спокушаються спиртним чи цигаркою.

Микола Джига підкреслює: організатор школи гідний захоплення і підтримки. Він додав: «Це те, що сьогодні потрібно нашому суспільству. Це – збереження дітей, їх здоров’я, формування їх як свідомих громадян, це колосальна робота і не тільки в плані фізичному, а і духовному і моральному».

Стати учнем може кожен: навчання безкоштовне.


Переглядів: 5710
Поширень: 0