Поблизу Вапнярки колись базувалася військова частина. Військових тут вже нема, але залишилася низка соціальних проблем. З поміж багатьох - телефонний зв′язок. Тому місцева влада, громадськість звернулися ще у минулому році до телекомівців, аби вирішити цю проблему.

Фахівці Вінницької філії Укртелекому, провівши необхідні підготовчі роботи, вже на початку цього року розпочали будівництво нової телефонної станції для «Містечка». До цього тут працювала стара АТС, яка забезпечувала телефонним зв′язком 270 абонентів від АТС Вапнярки. Ресурс ємності селищної телефонної станції, а це цифрова АТС «Квант», вичерпався і ось уже протягом восьми років встановлення нових телефонів неможливе. Окрім цього протяжність телефонних ліній від АТС Вапнярки до квартирних телефонів колишнього військового містечка сягає в середньому понад чотири кілометри, що унеможливлює якісний Інтернет.

Тому і постала проблема, яку керівництво Вінницької філії ВАТ «Укртелеком» взялося вирішити комплексно. В першу чергу - задовольнити зростаючий попит на телекомунікаційні послуги жителів залізничного селища та колишнього військового містечка. Для цього й збудована нова цифрова АТС «ЄС-11» вітчизняного виробництва на 360 номерів у «Містечку». Як наслідок, вивільнилося 270 номерів для потреб жителів Вапнярки, на які вже є бажаючі. У «Містечку» телекомівці, збудувавши нову АТС на виріст (є 90 номерів для розвитку) та проклавши волоконно-оптичну лінію до неї, остаточно вирішили проблему якісного надання телекомунікаційних послуг. Зокрема, надійного забезпечення широкосмуговим доступом до Інтернету. Вже найближчим часом тут буде змонтоване обладнання для забезпечення абонентів всесвітньою мережею.

- На прикладі «Містечка», так і загалом інших населених пунктів області, - коментує директор Вінницької філії ВАТ «Укртелеком» Віктор Яблонський, - зважаючи на те, що телефонна мережа Вінниччини у містах цифровізована більш як наполовину, а в селах тільки на третину від загальної, ми вибрали інноваційний шлях розвитку телекомунікаційної галузі області. Насамперед зараз збільшуємо пропускну можливість телекомівської мережі, починаючи з абонентської і закінчуючи магістральними лініями, та здійснюємо перехід до етапу пакетної комутації (а це прогресуюча сучасна тенденція високотехнологічних країн). В результаті цього клієнти Укртелекому матимуть можливість отримати пакет послуг в єдиному мультисервісному форматі: телефонію, Інтернет, телебачення.

Одночасно напередодні Великодня завершилися роботи на ще одній новобудові Вінницької філії – цифровій АТС «ЄС-11» на 300 номерів у селі Чорномин Піщанського району. Тепер тут селяни мають змогу користуватися надійним телефонним зв′язком та якісними телекомунікаційними послугами.


Переглядів: 3366
Поширень: 0