На Вінниччині школяр заради розваги зруйнував тринадцять могилОдразу після Великодня до Хмільницького райвідділу міліції по телефону спецлінії «102» надійшло повідомлення від жителів села Осична про те, що на місцевому кладовищі пошкоджено тринадцять могил.

За підозрою у вчиненні наруги над могилами працівниками хмільницької міліції був затриманий 14-річний школяр. Напередодні, близько сьомої години вечора, хлопець повертався додому з риболовлі через кладовище. Йдучи вздовж могил, підліток заради розваги вдарив ногою по одному з надмогильних пам’ятників, який від удару тріснув та повалився. Така розвага припала хлопцеві до душі, і він почав трощити інші пам’ятники. Таким чином, неповнолітній вандал потрощив тринадцять могил.

Багатодітну родину, в якій виховується підліток, односельці характеризують з негативного боку. Один із старших братів раніше мав проблеми з законом, інший – зараз відбуває покарання у місцях позбавлення волі.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 297 Кримінального кодексу України «Наруга над могилою».

За минулий рік на Вінниччині зареєстровано 18 фактів наруги над могилами, в цьому році зареєстровано 4 таких факти.


Переглядів: 3520
Поширень: 0