На Вінниччині вихованцям школи-інтернату подарували майданчик для вивчення правил дорожнього рухуПроблема дитячого травматизму на автошляхах країни була і залишається актуальною, поки існує невтішна статистика, за якою трагедії маленьких українців, каліцтва і загублені життя. Лише на Вінниччини в минулому році в дорожньо-транспортних пригодах загинуло 14 дітей, 119 були травмовані. В цьому році на дорогах області постраждали 8 дітей.

Повагу до закону, обізнаність з правилами дорожнього руху потрібно прививати змалечку. Важко переоцінити виховну роботу, яка проводиться працівниками міліції в навчальних закладах області, в багатьох з яких діти займаються в загонах юних інспекторів руху.На Вінниччині вихованцям школи-інтернату подарували майданчик для вивчення правил дорожнього руху

Надзвичайно важливо, аби діти вчилися безпеці поводження на дорозі не лише з підручників, а в ігровій формі, стаючи безпосередніми учасниками руху, побувавши в ролі і пішохода, і водія, і інспектора ДАІ.

Відтепер таку можливість матимуть і вихованці Мурованокуриловецької школи-інтернату для дітей з серцево-судинними захворюваннями, де відкрили майданчик для занять з правил дорожнього руху. На 300 квадратах пришкільної території дорослі відтворили для дітей дорогу з перехрестями, пішохідними зебрами, усіма необхідними дорожніми знаками і навіть справжнісіньким світлофором. На Вінниччині вихованцям школи-інтернату подарували майданчик для вивчення правил дорожнього рухуНовоспечені наймолодші учасники дорожнього руху стартували в дитячих автомобілях, дотримуючись правил, за чим ретельно слідкували їх старші товариші в ролі інспекторів ДАІ.

На урочисте відкриття майданчика з традиційним перерізуванням червоної стрічки запросили почесних гостей – начальника обласного управління міліції Валерія Ноніка, керівника вінницького УДАІ Павла Солоненка, начальника районного відділу міліції Валерія Жучковського, які підтримали та допомогли реалізувати мрію вихованців цього навчального закладу, а також представник обласного управління освіти, керівництво району.

Можливо, ще довго задум створити такий навчальний майданчик для дітей, залишався б нереалізованим, якби директор школи-інтернату Олександр Стозуб не звернувся за допомогою до генерала під час особистого прийому громадян у Мурованих Курилівцях місяць тому. Валерій Нонік тоді пообіцяв, що міліція надасть усю можливу допомогу, а ще запевнив, що до 1 травня обов’язково особисто приїде на його відкриття.

- Мені надзвичайно приємно бути присутнім на цьому святі, - зазначив генерал Нонік, - адже сьогодні ми всі побачили результат спільної праці, в якій активну участь взяли учні школи. Я сподіваюсь, що цей ігровий майданчик стане добрим стартом в житті для них, можливо в рядах сьогоднішніх учнів школи стоять майбутні державтоінспектори.


Переглядів: 8690
Поширень: 0