Серед новостворених: ботанічна пам\'ятка природи, два гідрологічних та два ландшафтних заказники у Хмільницькому та Жмеринському районах.

Парк "Дністер" був створений у 2009 році в межах Могилів-Подільського району. Наразі до нього приєднались 1700 гектарів Ямпільщини, що разом складає понад 6700 гектарів заповідної території. По річці Дністер парк межує із молдовськими водно-болотними угіддями міжнародного значення "Унгурь-Холошниця" (Рамсарський сайт).

Як субмеридіональний екологічний коридор долина річки Дністер має вирішальне значення для збереження біотичного розмаїття, високий рекреаційний потенціал, є перспективною для створення ключових елементів екологічної мережі.

Гідрологічні заказники: "Снивода" та "Рівський" представлені заплавами річок низького рівня з різнотравно-злаково-осоковими луками та є невід’ємною частиною екологічної мережі.

Ландшафтні заказники "Межирівські берізки" та "Струмок" представляють типові ландшафти краю та вносять свою частку у справу збереження ландшафтного різноманіття.


Переглядів: 8633
Поширень: 0