Верховна Рада 12 травня 304 голосами прийняла за основу проект Закону України “Про оголошення природних територій міста Хмільника Вінницької області курортом державного значення”. «Така ініціатива Уряду була активно підтримана депутатами, оскільки це є дуже важливим для розвитку Вінницького регіону», - зазначив народний депутат від ПР Віктор Корж, коментуючи прийняття законопроекту. - Ми з свого боку зробили все можливе для підтримки цього законопроекту».

Метою прийняття акту є оголошення природних територій міста Хмільника Вінницької області курортом державного значення, та затвердження округу і зон санітарної (гірничо-санітарної) охорони курорту. Прийняття документу та дотримання вимог усіх його положень сприятиме розвитку курортної місцевості, підвищенню рентабельності курортного комплексу міста Хмільник, створить сприятливі умови для ефективного і раціонального використання природних лікувальних, матеріально-технічних та людських ресурсів регіону, забезпечить зростання чисельності осіб, що оздоровилися і відпочили, поліпшить якісні і кількісні показники стану здоров’я населення країни та генофонду нації.

Загальна площа округу і зон санітарної охорони курорту становить 252,6439 кв. кілометра, а межі округу і зон санітарної охорони курорту Хмільник затверджуються цим Законом. Реалізація цього законопроекту потребує затвердження Кабінетом Міністрів України протягом 6 місяців режиму округу і зон санітарної (гірничо-санітарної) охорони курорту Хмільник.


Переглядів: 3820
Поширень: 0