Його затримали «на гарячому», під час того, як він продав три пігулки препарату морфін за 150 гривень. Під час обшуку в нього виявили 115 пігулок цикладолу, 7 пігулок димедролу та 3 пігулки трамадолу. Як з’ясувалось, частина цих ліків була викрадена з Брацлавського психоневрологічного інтернату. Про це розповів начальник відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Вінницькій області Сергій Мельник.

52 – річний терапевт працював офіційно в двох медичних закладах, в Немирівській районній лікарні та в психоневрологічному інтернаті в селищі Брацлав. В ході попереднього розслідування правоохоронці встановили, що частину вилучених препаратів йому передавали для подальшої утилізації родичі померлих від онкохвороб людей. Перебуваючи на посаді районного терапевта, він відвідував смертельно хворих громадян і виписував їм ці препарати. Після смерті хворого рідні віддавали залишок ліків, не підозрюючи, що лікар буде ними торгувати.

Сьогодні він затриманий і перебуває у райвідділі міліції. За фактом незаконного збуту наркотичних та психотропних речовин порушено кримінальну справу за ч. 2 ст.307 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.


Переглядів: 3409
Поширень: 0