Хмільник отримав статус курорту державного значенняТого ж дня в Адміністрації Президента відбувся брифінг керівника Головного управління з питань регіональної та кадрової політики Євгена Анопрієнка, голови Вінницької обласної державної адміністрації Миколи Джиги, першого заступника міського голови м. Хмільник Петра Дреженкова та голови Хмільницької райдержадміністрації Олега Томашука щодо перспектив розвитку заповідних територій Хмільника у новому статусі.

Коментуючи підписання Главою держави Закону України «Про оголошення природних територій міста Хмільника Вінницької області курортом державного значення», голова облдержадміністрації Микола Джига наголосив: «Люди дуже вдячні за це рішення. І це одна з обіцянок влади, яка дуже швидко виконана. Це питання не вирішувалося протягом двох десятиліть. Громадяни і міста, і області вдячні за цей закон».

Він також підкреслив, що унікальна заповідна територія Хмільника, безумовно, потребує особливої уваги. «Це місце слід облагородити, зробити відповідні дороги, інфраструктуру. Треба провести рекламну, агітаційну роботу для того, щоб він був більш привабливим для наших гостей», – наголосив він.

Керівник Головного управління з питань регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента Євген Анопрієнко наголосив: Президент України Віктор Янукович проводить послідовну політику щодо розвитку унікальних курортів у нашій державі. Є. Анопрієнко додав, що завдяки статусу, наданому Хмільнику, на його розвиток у Держбюджеті будуть передбачені відповідні кошти. «Статус державного надає можливість державної підтримки цього курорту. І така підтримка буде», – зауважив Керівник Головного управління з питань регіональної та кадрової політики. «Прийняття такого закону дозволить потенційним інвесторам більш охоче йти і працювати на цій території, тим більше, що вона дуже перспективна», – зазначив він.

Перший заступник міського голови Хмільника, секретар міської ради Петро Дреженков під час брифінгу подякував голові Вінницької ОДА за сприяння у прийнятті закону. «За півроку роботи голови Вінницької облдержадміністрації наше місто стало містом-курортом державного значення», – наголосив П.Дреженков.

Він висловив переконання, що прийнятий Закон є «лише першим невеликим кроком до того, щоб зробити Вінниччину, Поділля дійсно перлиною України».

П.Дреженков також повідомив, що Хмільницька міська рада планує розробити і подати до Кабінету Міністрів програму розвитку курорту Хмільника.

Заступник міського голови констатував, що сьогодні ситуація, на жаль, складається таким чином, що лише за сприяння інвесторів місту-курорту розвиватися важко. «Дійсно, є потреба у державних коштах на розвиток інфраструктури. Але вже сьогодні місто Хмільник має генеральний план, детальний план територій, і є можливість будівництва трьох нових санаторних комплексів, що дасть можливість Хмільнику приймати ще більше відпочиваючих», – сказав він.

За словами П. Дреженкова, на сьогодні потужність санаторіїв дозволяє приймати до 50 тисяч відпочиваючих на рік (працює 8 санаторіїв, один із яких нині на відновленні). За умови подальшого розвитку курорту, ця цифра може зрости до 100 тисяч, вважає він.

Голова Хмільницької районної державної адміністрації Олег Томашук на брифінгу висловив переконання, що прийнятий Закон дає Хмільницькому району додаткові можливості для розвитку. «Хмільницький район є аграрним регіоном. Зрозуміло, що на цих територіях тепер ми маємо запроваджувати біологічну систему землеробства з тим, щоб забезпечувати якісними й екологічно чистими продуктами харчування відпочиваючих, а також жителів міста-курорту Хмільник», – сказав голова Хмільницької РДА.


Переглядів: 5673
Поширень: 0