Сьогодні бальнеологічний курорт Хмільник, з його унікальними лікувально-природними факторами - радоновими та мінеральними водами, які за дослідними показниками перевершують навіть знані джерела із Цхалтубо та Баден-Бадену, торф’яними грязями та сприятливим кліматичним середовищем стає все більш популярним серед відпочиваючих, а його слава щороку успішно шириться Україною та світом.

З 1 червня - курорт отримав ще більші можливості. Адже 12 травня Верховна Рада України 304 голосами прийняла за основу проект Закону України «Про оголошення природних територій міста Хмільника Вінницької області курортом державного значення», який було підписано Президентом України 1 червня цього року.

«Новий статус Хмільника дозволить потенційним інвесторам більш охоче йти і працювати на цій території, тим більше, що вона дуже перспективна» - повідомив голова облдержадміністрації Микола Джига під час офіційної презентації Закону «Про оголошення природних територій міста Хмільника Вінницької області курортом державного значення».

«Хмільник – одне із небагатьох міст України, відносно якого окремий такий закон про зміну статусу. Тому ми з вами відповідатимемо за серйозну роботу з створення інфраструктури курорту світового рівня. Так до курорту необхідно зробити класну дорогу, якісні автошляхи. Саме від нашої з вами роботи, як у плані розбудови інфраструктури, так і рекламної кампанії буде залежати справжнє надходження інвестицій. Як приклад успішної співпраці - Південно-Західна залізниця для наших громадян підготувала новий маршрут «Хмільник-Вінниця-Хмельницький», який стартує вже через декілька тижнів», - зазначив голова облдержадміністрації.


Переглядів: 4048
Поширень: 0