Трагедія сталась у смт. Літин Вінницької області. 25 січня на вулиці Черняховського, 36-річний водій, близько п"ятої години вечора, керуючи автомобілем «Мерседес» у стані алкогольного сп’яніння, скоїв наїзд на 18-річну дівчину, яка рухалась у попутному напрямку по узбіччю дороги. З численними тілесними ушкодженнями потерпілу було доставлено до реанімаційного відділення лікарні. Кілька годин лікарі боролись за молоде життя, але марно. Травми виявились смертельними. Дівчина померла, так і не прийшовши до тями.

Винуватець аварії – приватний підприємець, житель одного з сіл Калинівського району Вінницької області. У день, коли сталась трагедія, він приїхав у Літин по справах. В обідній час у одному з місцевих магазинів чоловік зустрів свого знайомого. Останній запитав, чого той перебуває у поганому настрої. Чоловік розповів, що у його товариша помер батько, і запропонував випити з ним горілки та посидіти поспілкуватись. Придбавши пляшку горілки та безалкогольного пива, знайомі сіли розмовляти. Чоловік, який невдовзі мав сідати за кермо пив горілку, а його співрозмовник – пиво. Після цього вони вирішили провідати одну знайому, яка днями виписалась з лікарні. Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, чоловік сів за кермо та вони поїхали. Жінка з радістю зустріла гостей та запросила їх до столу. І тут не обійшлось без міцного напою. Близько п’ятої години вечора чоловік подякував господарці та виїхав додому. На вулиці починало смеркати та пішов невеличкий сніг. Зі слів свідків, машина рухалась від одного краю дороги до іншого. Не впоравшись з керуванням, водій «Мерседеса» виїхав правими колесами на тротуар, де і скоїв наїзд на пішохода. Дівчину, яка йшла по правому узбіччю дороги, п’яний водій не бачив, і почав гальмувати вже після моменту зіткнення з нею. Через вісім метрів автомобіль зупинився. Як повідомив начальник Літинського райвідділу міліції Олександр Король, за висновками медиків рівень алкоголю у крові водія становив 3,2 проміле – тяжкий ступінь алкогольного сп’яніння.

Загинула дівчина у свій день народження майже біля рідного дому. Саме цього дня їй виповнилось 18 років.

Як розповів Олександр Король, постраждала була дитиною від Бога – дуже доброю, щирою, скромною та розумною. Школу закінчила із золотою медаллю, перед нею були відкриті двері престижних вузів. Поступила до Одеської юридичної академії. Там була однією з найкращих. Вона завжди хотіла захищати людей і була б найкращим юристом чи адвокатом.

Напередодні трагедії дівчина приїхала до Літина, аби зустріти день народження у родинному колі, але не судилось… Коли вона йшла зустрічати свого брата, її життя обірвав п’яний водій.

36-річному чоловікові, під колесами автомобіля якого загинула дівчина, суд призначив покарання – 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Кілька років тому при таких самих обставинах загинув двоюрідний брат дівчини.


Переглядів: 3676
Поширень: 0