Голова облдержадміністрації наголошує: регіональна програма з енергозбереження повинна працювати на повну силу, а не формально. Микола Джига пропонує запустити пілотні проекти з енергоефективності у кожному районі. Також керівник області доручив профільному управлінню прискорити переведення закладів бюджетної сфери з природного газу на місцеві види палива.

Голова облдержадміністрації Микола Джига вважає, що модернізація економіки області без активної політики енергозбереження неможлива. Разом з тим, підкреслює він, ощадливість особлива актуальна в установах, які фінансуються з бюджету, - закладах освіти, охорони здоров’я, соціально сфери.

Микола Джига вважає, що заходи з енергозбереження, передбачені в обласній програмі, впроваджуються вжиття не так активно, як би хотілось. Він доручив скоригувати зміст документу відповідно до сучасних реалій та суворо контролювати виконання запланованого.

Відтак, за дорученням губернатора, в кожному районі буде обрано об’єкти, оптимальні для реалізації пілотних проектів з альтернативної енергетики. На їх базі проводитимуть семінари, на яких вчитимуть новітнім методам економного господарювання.

Зокрема, одним з експериментальних майданчиків став обласний госпіталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни. Тут утеплять стіни та приведуть до стандартів енергоефективності інженерні мережі.

Такі роботи, підкреслив Микола Джига, мають бути виконані в усіх навчальних закладах, де є великі втрати тепла, а відтак додаткові витрати на енергоносії.

«Тільки раціональне використання енергетичних ресурсів та дозволить уникнути проблем, які пов\'язані з високими затратами бюджетних закладів на цю статтю. Коли ми подивимось на результати роботи по енергозбереженню і візьмемо різницю між споживанням енергоносіїв у минулому опалювальному сезоні і в сезоні 2011 року, то буде очевидно, що ми йдемо правильним шляхом», - резюмував голова облдержадміністрації.


Переглядів: 3050
Поширень: 0