Сесія обласної ради своїм рішенням створила філію Вінницького обласного краєзнавчого музею «Історико-меморіального комплексу пам’яті жертв фашизму». Віднині там працюватиме 10 штатних одиниць, а фінансове утримання здійснюватиметься за рахунок обласного бюджету.

Ідея створення історико-меморіального комплексу пам’яті жертв фашизму належала голові облдержадміністрації Миколі Джизі. До сьогодні роботи з благоустрою на території об’єкта проводились за рахунок спонсорських коштів. Як передбачається, на меморіалі обладнають інформаційні щити на історичну тематику, площадку з радянською військовою технікою, а також музейний павільйон з легких конструкцій.

За словами голови обласної державної адміністрації Миколи Джиги, увіковічення пам’яті загиблих військовополонених на будівництві ставки – данина пам’яті усім жертвам гітлерівського фашизму. Керівник області вважає, що новий історико-туристичний об’єкт сприятиме поглибленню вивчення історії Великої вітчизняної війни, особливо молодим поколінням. Також це – нові перспективи для розвитку туризму, оскільки, як зазначив Микола Джига: «Незалежно від нашого бажання «Вервольф» завжди притягував до себе туристів з різних країн світу. Тому ми повинні окультурити цю територію і надати об’єкту правильного ідеологічного змісту – показати, якого страшного ворога переміг наш народ, якою трагічною ціною цього було досягнуто».


Переглядів: 3454
Поширень: 0