В рамках розслідування кримінальної справи порушеної за ч.1 ст. 358 Кримінального кодексу України (підроблення документа, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем чи іншою особою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи, і який надає права або звільняє від обов’язків, з метою використання його як підроблювачем, так і іншою особою) працівниками Управління МВС України на Південно-Західній залізниці було здійснено перевірку законності придбання, ввезення на територію держави та експлуатації рейкового автобуса марки 630М-001, який перевозив пасажирів за маршрутом Хмельницький-Вінниця.

В ході перевірки з’ясувалось, що даний потяг придбаний у Польщі залізницею через посередника за значно завищеною ціною. Крім того, він здійснював перевезення пасажирів, не пройшовши випробувально-маневрового тестування та не сертифікований для використання на території України. Були складені акти недоліків експлуатації та виявлені порушення, які могли призвести до тяжких наслідків.

Після огляду рейковий автобус переданий начальникові локомотивного депо станції Гречани без права відчуження чи передачі. Ведеться слідство.

Нагадаємо, курсування рейкового автобусу Вінниця-Хмельник-Хмельницький відновлено після того, як у п`ятницю, 15 липня, його було опломбовано у Хмельницькому працівниками відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ) Управління МВС України.


Переглядів: 3850
Поширень: 0