Гайсинським районним судом Вінницької області 8 липня 2011 року за вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.368 та ч.1 ст.423 Кримінального кодексу України, засуджено та позбавлено військового звання «капітан» командира роти дальнього зв\'язку однієї з військових частин капітана Кривов\'язюка А.Б.

Установлено, що засуджений протягом квітня 2009 року — серпня 2010 року, будучи службовою особою, зловживаючи владою та службовим становищем систематично одержував хабарі (усього на загальну суму 13,3 тис. грн) за незаконне надання двом своїм підлеглим військовослужбовцям військової служби за контрактом можливості не виходити на службу, не виконувати будь-які обов\'язки за посадою, а використовувати цей час у власних інтересах. При цьому офіцер приховував від командування частини відсутність на службі підлеглих, у зв\'язку із чим останнім за цей час було безпідставно нараховано та виплачено грошове забезпечення на загальну суму 23,7 тис. грн.

Позов військового прокурора в інтересах держави в особі військової частини до Кривов\'язюка А.Б. на суму 23,7 тис. грн задоволено у повному обсязі.

Кримінальна справа розслідувалась та державне обвинувачення підтримувалось військовою прокуратурою Центрального регіону України.


Переглядів: 3024
Поширень: 0