Начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Олександр Фєнєв повідомив, що завдяки наполегливості спортсменів, тренерів та фахівців галузі поповнено скарбницю надбань обласного, вітчизняного спорту. Можна відзначити основні досягнення спортсменів на міжнародних змаганнях з олімпійських видів спорту упродовж цього року, а саме: срібну нагороду чемпіонату Європи у веслуванні на байдарках і каное серед дорослих спортсменів здобула олімпійська чемпіонка Пекіну Інна Осипенко-Радомська, а нещодавно на чемпіонаті світу вона здобула дві бронзові медалі і, відповідно, ліцензію на участь у Лондонській Олімпіаді 2012 року.

В п’ятірку кращих спортсменів-легкоатлетів світу увійшла провідна спортсменка України і Вінницької області, чемпіонка ХХІХ літніх Олімпійських ігор Наталя Добринська. Четверте місце на чемпіонаті Європи зі стрибків у воду посіла Анна Письменська, яка увійшла у десятку кращих спортсменів світу і це надає їй право на участь у чергових літніх Олімпійських іграх. Чемпіонкою Європи з кульової стала Марія Крамар, бронзову нагороду у командному заліку на чемпіонаті Європи з легкої атлетики виборов Михайло Книш.

Вдало виступили на всесвітній універсіаді спортсмени, які представляють стрільбу кульову, це Інна Крячко – І і ІІІ місця та Олеся Щерба – V місце. Завдячуючи спортивним здобуткам вінничани мають три іменних ліцензії на участь у найпрестижніших змаганнях чотириріччя – це Інна Осипенко-Радомська, Наталя Добринська та Анна Письменська. Але це ще не остаточні імена учасників, так ще п’ять легкоатлетів області виконали олімпійський норматив і питання про їх участь в іграх вирішуватиметься тренерською радою Держаної служби молоді та спорту України. Також продовжують боротьбу за олімпійські ліцензії спортсмени, що представляють такі види спорту, як боротьба греко-римська, бокс, стрільба кульова та вільна боротьба.

Приємно відзначити факт участі вінницьких дітей-спортсменів віком від 10 до 15 років у міжнародних стартах у Лодзінському воєводстві Республіки Польща. Там проходили змаганнями між дружніми містами за участю вінницьких спортсменів, а також міст з Угорщини, Чехії та Росії. Вінничани зайняли І місце із футболу, ІІ – дзюдо, ІІІ – шахів та ІV – настільного тенісу. В особистій першості наші спортсмени вибороли дві золотих медалі та чотири бронзових з боротьби дзюдо.


Переглядів: 4302
Поширень: 0