Новий вид спорту започаткували у нашому місті — видовищний та травмонебезпечний Стріт-воркаут. Перший відкритий чемпіонат міста пройшов 24 вересня на спортивному майданчику школи № 10. Ініціювали змагання у спорткомітеті міста за підтримки міського голови Володимира Гройсмана. В тригодинних змаганнях прийняли участь 60 спортсменів віком від 14 до 23 років із різних районів області. Приєдналися до змагань і кілька киян. Уболівальників було утричі більше.

Новий вид спорту "Стріт-Воркаут" — вперше у Вінниці

Голова спорткомітету Сергій Краєвський побажав спортсменам виступати без травм та відмітив про чергування медиків на змаганнях.

- Стріт-Воркаут - це молодіжне нововведення у спорті, що зародилося в Америці, - пояснює спеціаліст із організації спортивно-масових змагань спорткомітету міськради Євген Лигін. - Ми намагаємося зробити цей рух офіційним, адже на рівні міста він вже нараховує двісті чоловік, молоді люди змагаються на рівні двору, школу.

Новий вид спорту "Стріт-Воркаут" — вперше у Вінниці

За словами Євгена Лигіна, Стріт-Воркаут не суто чоловічий вид спорту, дівчат теж запрошують приєднатися до спортивного руху. Хоча жодної дівчини-«турніквумен» на брусьях чи то турніках помічено не було. «Допуск» до офіційних виступів у чемпіонаті отримали усі охочі за наявності довідки про стан здоров\'я.

Назва цього виду спорту у дослівному перекладі означає «роботу на вулиці», а фактично об\'єднує силовий напрям турнікового руху. Цей спорт розвиває м\'язову витривалість та силу, навантажує усі групи м\'язів верхнього торсу. Щоправда, усі вправи виконуються поза межами зали — різноманітні фігури на турніку та брусах, швидкісні оберти, підтягування зі спини тощо.

Один із суддів змагань Олексій Калмиков упевнений, що поза спортивними залами, на свіжому повітрі, «качатися» навіть корисніше.

Новий вид спорту "Стріт-Воркаут" — вперше у Вінниці

Найбільше глядацьких оплесків на змаганнях отримав «турнікмен» Сергій Панасенко. До речі, дев\'ятикласник навчається на «відмінно» у гімназії № 17.

У командному заліку перемогла команда "Sunday", срібло отримала команда "Бенч", королівську бронзу отримала команда "King".

Спорткомітет міста запланував провести наступні змагання вже навесні наступного року. Між іншим, цю новинку спорту розвивають у Дніпропетровську та Харкові. У мріях лідерів Стріт-Воркаута — побудова зали для тренувань на двісті чоловік — із перекладинами, брусами та шведською стінкою.

Новий вид спорту "Стріт-Воркаут" — вперше у Вінниці

Переможці

Індивідуальний залік

  1. Володимир Хрипливенко
  2. Олег Кочерук
  3. Артем Бойко

Силовий

  1. Леонід Бондарчук
  2. Євген Кульчинський
  3. Іван Кабишев

Довідка:
У місті діє три тренувальні бази, які запрошують безкоштовно приєднатися до руху Стріт-воркаут — на базі «Спартака», школи № 10 та ЦПКіВ ім. Горького


Переглядів: 12700
Поширень: 0