В його рамках відбувся розіграш XV міжнародного “Кубку Дністра” з парапланерного спорту.

Авіашоу зібрало провідних спортсменів з Тамбова, Москви, Санкт-Петербурга (всі - Росія), Львова, Донецька, Києва, Харкова, Луганська, Хмільницького та Могилів-Подільського району. В особистому заліку на п’єдестал пошани піднімалися виключно досвідчені львівські парапланеристи: Микола Струк, Андрій Чучко і Володимир Федорук. Кращим серед спортсменів Вінниччини був організатор змагань Володимир Шибінський (Могилів-Подільський район). Він посів 21-е місце серед 34-х учасників.

У командному заліку наша збірна виступила гідно, посівши 6-е місце серед 10 збірних, розповів Володимир Шибінський. – Першою була збірна Львова. До трійки найкращих також увійшли збірні Чернівців і Києва.

В організації і проведенні змагань допомогло управління з питань фізичної культури та спорту Вінницької облдержадміністрації та Президент України Віктор Янукович. Як повідомляють організатори авіашоу, проведення змагань стало можливим завдяки виграному Президентському грантові “для обдарованої молоді”. Зокрема, для реалізації проекту «Створення молодіжного центру повітроплавання в селі Нагоряни Могилів-Подільського району Вінницької області», згідно з розпорядженням Президента України № 72/2012-рп, було виділено 75 тисяч гривень.

Парапланеризм – дуже дорогий вид спорту, – відзначив начальник управління з питань фізичної культури та спорту Вінницької ОДА Олександр Фєнєв. – На Вінниччині він культивується лише у Могилів-Подільському районі. Але ми й надалі будемо його підтримувати. Недарма наші змагання у с. Нагоряни є дуже престижними – на них щороку приїздять учасники зі всієї України та навіть з сусідніх країн СНД.



Переглядів: 3971
Поширень: 0