Ірина Геталюк— На тренуванні перед початком змагань я надірвала зв’язки, — розповідає Ірина. — Мені зробили заморозку, перебінтували ногу. Я зціпила зуби й почала боротися. Було важко і боляче, але я питала себе: ”Іро, навіщо ти сюди приїхала? Щоб поїхати назад чи перемагати?” У трьох поєдинках отримала дві перемоги, а програла сильній російській суперниці, майбутній чемпіонці. Із травмованою ногою доводилося не тільки виходити на ринг, але й долати смугу перешкод, що є обов’язковою для мого виду спорту. Потрібно було влучно стріляти, кидати ножа.

Виступом Ірина задоволена, хоча їхала за золотою нагородою. Цьогоріч спортсменка стала срібною призеркою юніорської першості Європи. Паралельно з унібоєм займається боксом. Готується до Кубка України з цього виду спорту. Змагання відбудуться у грудні.

— Контактними видами спорту займаюся шість років, — продовжує Геталюк. — Спочатку кікбоксингом та боксом, два роки тому перейшла на універсальний бій. Мені подобається військова родзинка цього спорту. У моєму характері є чоловічі риси, бо головним у вихованні став батько. Він мені довів, що в житті потрібно покладатися на себе, уміти боротися. Проте я ніколи не забуваю, що, перш за все, я жінка. На жаль, не всі дівчата, що приходять у чоловічий спорт, пам’ятають про це.

Ірина Геталюк — студентка третього курсу Вінницького торгово-економічного інституту, навчається на товарознавця. Удома тримає собаку та хом’яка. Серед її друзів багато чоловіків.

— Мій хлопець Іван займається боротьбою та універсальним боєм. Познайомилася з ним на дискотеці, — каже Ірина.


Переглядів: 3711
Поширень: 0