Максим Сапон

Українські фіналісти завершили останній відбір. У Києві тридцять молодих футболістів з різних міст жили і тренувалися, як професійні гравці. Під наглядом тренерського штабу на чолі з Артемом Яшкіним кожен із них намагався проявити свої найкращі якості.

У підсумку переможцями відбору стали Максим Сапон з Вінниці і Владислав Колесник з Донецька. Саме ці два футболіста в підсумку будуть представляти Україну на міжнародному фіналі "Шансу", який відбудеться на базі юнацької академії Барселони.

- Я підтримую гравців, які зважилися взяти участь в цій програмі Nike. У житті потрібно користуватися кожною можливістю, що представилася. Свого часу у мене був такий шанс, і я його реалізував. Тим, хто не переміг сьогодні, я бажаю не зупинятися і продовжувати працювати і шукати себе, - сказав Олег Блохін, чия думка також враховувалося в підсумковому відборі.
Максиму Сапону двадцять років, він студент Вінницького педуніверситету.

- Роблю вигляд, що вчуся на історичному. Граю все життя в футбол, - жартівливо комментує це Максим Сапон.

Після тижня інтенсивних тренувань у Максима буде шанс потрапити в число 16 переможців "Шансу". Вони вирушать у чотиритижневий тур, де зможуть проводити показові ігри на кращих стадіонах світу і з молодіжними командами "Манчестер Юнайтед", "Ювентуса" тощо.

З цієї групи чотири гравці приєднаються до академії Nike у Великобританії на останньому етапі туру. Потім буде обрано одного футболіста, який залишиться вчитися в академії на три місяці під наглядом скаутів і тренерів. Ймовірно, він і укладе професійний футбольний контракт з одним із європейських клубів. З 2010 року, коли програма стартувала, це вже вдалося шести з восьми переможців "Шансу".



Переглядів: 6712
Поширень: 0