За трирічну історію існування спортивного клубу з кікбоксингу «Спартак - Вацак» такого золотого зорепаду чемпіонських медалей його вихованці ще не мали. Проте впевнено до цього йшли. Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO, що проходив з 15 по 18 березня в Броварах , став переможним для могилів-подільської школи кікбоксингу. А до того ж наші спортсмени вже вкотре єдині захищають честь Вінниччини, тож своїм доробком вони принесли славу усій області .

команда з Могилева-Подільського "Спартак-Вацак"

Старт 2013-го року для клубу «Спартак-Вацак» був неабияким вдалим. Ні статус змагань Чемпіонату України, ні рівень підготовки суперників не змогли порушити націленість на перемогу наших кікбоксерів. Конкурентна боротьба зібрала на чемпіонат України «Бровари-2013» біля тисячі представників,які змагалися за титул найсильнішого. Команди – учасники нараховували від 40 до 80 бійців. Вінниччину представляла лише команда з Могилева-Подільського в складі шістьох спортсменів. Однак кількість, як бачимо, не означає якість. Троє із шести учасників команди «Спартак-Вацак» – Віталій Гінтер , Ростислав Хомеренчук та Валерія Заводій - стали золотими призерами Чемпіонату України, а Валерію викликали для вручення золотої медалі аж двічі: спортсменка перемогла в двох розділах єдиноборства : фул-контакті та лоу-кіку. Віталій Гінтер свій фінальний поєдинок завершив на першій ж хвилині, не давши супернику навіть поміркувати над веденням бою, одразу відправивши його в нокаут. Ростислав Хомеренчук провів важкий бій зі старшим за себе на рік суперником і в другому раунді, застосувавши настанови тренера, здобув впевнену перемогу. Лише дещиці не вистачило В’ячеславу Руденку, який у фінальному бою поступився дорослішому супернику , в результаті йому дісталась срібна медаль. Наші спортсмени отримали такі складні, однак неймовірно значимі для них перемоги. Їм, молодим та завзятим, так личать золоті медалі!

«Це - наш четвертий Чемпіонат України. Два роки тому перше золото України отримав Сергій Лисак, який нині навчається у Харкові , - ділиться враженнями тренер клубу Євген Вандьо. – Щоб підготувати гарного бійця потрібні роки, тож,як бачимо, три роки (саме стільки існує наш клуб) ми готували переможців. І ось результат. Для Валерії, Віталія та Ростислава – це перші золоті медалі. Вони продемонстрували бійцівський характер, бо фінальні бої так просто не віддаються. Валерія Заводій настільки потужно виступила, що стала прикладом для хлопців-одноклубників. Усі вони особистості та сильні бійці, що заслуговують на чемпіонські звання

«Такий результат ми очікували, - розповідає меценат клубу, Президент обласної федерації з кікбоксингу Геннадій Вацак, - адже із шести членів команди – 4 призери, які вибороли 4 золоті та одну срібну медалі. Це досягнення не лише команди, а й нашого міста та області. Спортсмени клубу та тренери Євген Вандьо та Василь Кулівар заслужили їх своєю трирічною наполегливою працею. До цього вони йшли поступово, через посилене тренування, відповідальне ставлення до спорту, участь в турнірах. Мені приємно, що я причетний до їхніх перемог і вдячний тренерам за успіхи вихованців клубу. А ще гордий від того, що у Могилеві-Подільському виховують чемпіонів

Формула успіху клубу «Спартак-Вацак» - щоденна праця, згуртована команда та бажання перемагати. Поздоровляємо переможців, тренерський склад та мецената з успішним завершенням Чемпіонату України з кікбоксингу , відзначаємо їхню старанність, самовіддачу, витривалість та високі результати! Почин зроблено, а відповідно,- відкрито трамплін для подальших перемог. Спортсмени налаштовані на міжнародний турнір, що відбудеться у вересні в Євпаторії. Тож побажаємо їм успіхів та гідних перемог! І певна річ – золотих медалей!

Із м. Могилів-Подільського, Тетяна Фоменко



Переглядів: 8310
Поширень: 0