Невелика втіха від поразок лише у тому, що поступилися лідеру жіночого волейбола України – команді міста Південне (Одеська обл.).

змагання

Проте і до цих матчів наша команда дуже часто програвала. Наразі під загрозою «виліт» з Суперліги. Щоб не позбавляти вінниччан бачити гру найкращих волейболісток України треба негайно вжити ефективні заходи, аби у вирішальних іграх за право лишитися у Суперлізі спрацювати краще за інших аутсайдерів.

Так в чому ж причини різкого послаблення команди?

По – перше, через різке зниження фінансування перед початком нового сезону 2012/2013рр. з команди пішов досвідчений тренер Олександр Бондаренко, який у 2011 році вивів «Кряж – Медуніверситет» у Суперлігу. Команду очолила гравець команди Юлія Якушева, а директором Клуба став другий тренер Олександр Краєвський.

По – друге, через ті ж фінансові причини команду покинули сильні гравці Арина Бахрамова та Арина Казбанова, які стали грати за команду Баку, а також Рита Степаненко, Аліна Степаненко, яка, до слова, наразі грає за команду Південного та й ще Юлія Пархоменко, яка, взагалі влаштувалася в Америці. Отакої!

Просимо прояснити, що наразі з колективом, головного тренера «Кряж – Медуніверситет» Юлію Якушеву.

- Юліє Іванівно, яка ваша думка щодо поточної ситуації?

- Загубити, чи понизити команду у класі, - це дуже просто і швидко, а ось відновити потім колектив дуже і дуже складно, та й для цього потрібні роки. Тому ми зараз шукаємо кошти, аби утриматись до кінця цього сезону і зберегти місце у Суперлізі.

- Тобто у «пульці» 4-х аутсайдерів треба зіграти краще, ніж у регулярній частині чемпіонату. Хто ваші конкуренти?

- Саме так. За «місце під сонцем», окрім нашої, боротимуться також команди Рівного, Тернополя і Євпаторії. Вірогідніше за все, ігри цих турів пройдуть з 11 квітня у Тернополі та у Євпаторії.

- Складнощі великі з фінансуванням?

- Так. До того ж не отримуємо зарплату вже 2 місяці. Грошей, що нам виділили нещодавно з обласного бюджету практично не вистачає на поточні потреби команди. Тому я звертаюсь до потенційних спонсорів - бізнесменів: хто небайдужий до жіночого волейболу, допоможіть, будь ласка, команді!

- Хтось наразі якимось чином допомагає?

- Так. Ректор Медуніверситету Василь Мороз допомагає, чим може, і ми йому дуже вдячні за це.

За словами Олександра Краєвського, в команді, попри всі негаразди, всі налаштовані на боротьбу за збереження місця у Суперлізі, все з’ясується до кінця квітня. В ці важкі часи особливо потрібна горошова підтримка команді.



Переглядів: 9381
Поширень: 0