Спорт увірвався у життя Андрія ще у шість років, коли батько його віддав на борьбу. Потім - хокей на льоду, кікбоксинг, стрибки з парашутом. Та найбільше, з чим зараз пов’язане життя Андрія, - авто, мотоспорт.

 Андрій Гальчинський

-Усе почалось із того, що я сам брав участь у етапах Чемпіонату України по драгрейсингу, - ділиться Андрій. – Змагання проходили у Києві на аеродромі «Чайка». Саме після цих змагань у 2009 році у мене і у моїх друзів Олега Типкова і Сергія Коваля виникла ідея проводити подібні змагання і у Вінниці.

Друзі поставили перед собою ціль-розвивати автоспорт у рідному місті. Першим кроком до цього стало те, що вони організували Вінницьку обласну Федерацію драгрейсингу і дрифту.

 Андрій Гальчинський

- Із 2009 по 2012 р. ми провели безліч гонок, більшість із них були міжнародні, - розповідає Андрій. – На нас звернуло увагу керівництво Автомобільної Федерації України, мене обрали головою комітету автомобільної федерації України по драгрейсингу. А от з 2011 року, коли відбулися  вибори до місцевого клубу «Вітак» (вінницький територіальний обласний автомобільний клуб), мене обрали президентом цього клубу.

За словами Андрія, клуб "Вітак" це єдиний орган у Вінницькій області, який має право видавати ліцензії автомобільної федерації України водіям, які хочуть брати участь у автомобільних змаганнях.

Автоспорт –це досить серйозний і небезпечний вид змагань. Тому до них потрібно ставитись досить серйозна і відповідально. Як зазначив Андрій Гальчинський, усі змагання, що проходять не під егідою Автомобільної федерації з точки зору закону, вважаються нелегальними гонками.

 Андрій Гальчинський

16 лютого 2013 року вінничанам випала нагода побувати на святкуванні 20-річчя Федерації мотоциклетного спорту України, а також на нагородженні чемпіонів мотоспорту за підсумками 2012 року у Києві.

Андрій Гальчинський– Це було круто, - ділиться враженнями Андрій. - У банкетному залі готелю «Київська Русь», який вміщає в себе більше 400 чоловік, зібралися у повному складі легендарні гонщики-мотоциклісти. Чемпіони Союзу, європейських чемпіонатів, чемпіони світу сімдесятих, вісімдесятих років прийшли відзначити ювілей.

На церемонію нагородження з Вінниці був запрошений президент мотоциклетної федерації Вінницької області, суддя вищої міжнародної категорії Косаковський Роман Михайлович, перший історичний чемпіон в Україні по мото-драгрейсингу Руслан Шевчук і Андрій Гальчинський.

- Тішить той факт, що ми вже залишили свій слід в історії Українського мотоспорту , - говорить Андрій. - У 2012 році Вінницька обласна федерація драгрейсингу і дрифту провела перший офіційний чемпіонат з мото-драгрейсингу в Вінниці, тим самим ставши родоначальником в Україні офіційних змагань із цього виду спорту.

Руслан Шевчук і Андрій Гальчинський

- Абсолютним чемпіоном став вінничанин Руслан Шевчук. Цей хлопець вписав своє ім\'я на першій сторінці розвитку нової дисципліни мотоспорту – мото-драгрейсингу в Україні. Ми сподіваємося, що 2013 рік стане знаковим для вінницького мотоспорту, почнеться відродження різних дисциплін цього спорту. А Вінницька федерація драгрейсингу і дрифту взяла на себе відповідальність за проведення Кубка України з мото-драгрейсингу в таких містах як Київ, Одеса, Вінниця.

Після участі у цих заходах, Андрія Гальчинського переповнюють емоції та гордість за наших вінницьких спортсменів. Адже саме вони причетні до цих історичних подій в автомото житті України.

- Я сам знаю, що таке стати чемпіоном, - каже Андрій. - Тобі потрібно боротися із машиною, швидкістю, страхом. Спортсмени - це лідери в житті, лідері у спорті, які є досить сильними. Тому ми закликаємо сучасну молодь не сидіти перед комп’ютером, а спробувати відчути справжній смак життя. Адже у Вінниці є безліч безплатних секцій із кікбоксингу, футболу, хокею на льоду, у яких може займатися будь-хто. Головне бажання. І, звичайно, ми закликаємо молодь займатися автоспортом.

Андрій Гальчинський

За словами Андрія, для залучення молоді в автомотоспорт у 2013 році, завдяки співпраці із міським спорткомітетом і обласним управлінням молоді та спорту, будуть доступні безкоштовні тренування з автомотоспорту на аеродромі у Калинівці. Проводитимуться чемпіонати Вінницької області по автомото драгрейсингу і паралельні гонки для всіх бажаючих, хто хоче взяти участь у змаганнях.

Цьогоріч у Вінниці будуть проходити найяскравіші автозмагання, запевняє Андрій Гальчинський.

авто гонки у Вінниці

У 2013 році у Вінниці пройде етап Східно-Європейської серії з драгрейсингу, етап чемпіонату України з дрифтингу і фінал Кубка України із мотодрагрейсингу.

- Ми запланували провести по усій Україні 5 етапів чемпіонату України та 10 етапів Кубку ФАУ по драгрейсингу. Але найяскравіші 3-денні змагання пройдуть у Вінниці. З 19 по 21 липня на вінничан чекає Чемпіонат України по драгрейсингу.



Переглядів: 9895
Поширень: 0