До Вінниці на змагання приїхали, зокрема, спортсмени потужних водно тренувальних баз, зокрема, з селища Ольгопіль Чечельницького району. За словами їх тренера Ірини Бутенко, в Ольгополі гарний ставок, на якому можна долати дистанцію до 1500 метрів.

Відкриття сезону веслування у Вінниці

Веслувальники долали невеликі дистанціі - 200, 500 та 1000 метрів. Змагання проходили на акваторії Південного Бугу зі стартом в районі бази обласної СДЮШОР ім. Юлії Рябчинської. (народна назва водної бази – «Спартак»). Заїзди відбувалися один за одним, майже без перерви.

Відкриття сезону веслування у Вінниці

Зазначимо, веслувальники мужньо витримують охолодження у крижаній воді, коли раптом перевертаються з човником, а це іноді трапляється. Таке, до речі сталося з одним веслувальником як раз на фініші одного з заїздів. Він не розгубився, поплив до службового човна, який негайно рушив підібрати спортсмена.

Ірина Бутенко і В\'ячеслав Настюк

На питання кореспондента відповідає директор СДЮШОР В\'ячеслав Настюк.

- В\'ячеславе Нікандровичу, вкрай складна невесняна погода якось «не кореспондується» з відкриттям сезону веслування, чи не так?

- Не можу повністю погодитись. Зрозуміло, що було б краще змагатися при сонячні теплій погоді. Проте для наших спорсменів веслувальний сезон у повному розумінні слова, начебто, і не закінчується восени. Заняття, тренування на воді йдуть на протязі всього року. Загартування веслувальників досягається систематичними тренуваннями у будь – яку погоду цілий рік. І взимку теж, - на акваторії нижче Сабаровської ГЕС. Там вода після греблі (після турбін) взимку не замерзає. Ми, зазвичай, проводимо там і тренування, і контрольні старти.

- Чи можете сказати, чого не приймає участь у змаганнях і чим наразі займається відома веслувальниця, олімпійська чемпіонка - 2008, чемпіонка світу та срібна призерка Олімпіади - 2012 Інна Осипенко – Радомська?

- Інна не веслувала наразі у Вінниці через те, що в Обухові (Київська обл.) готується до участі в змаганнях за Кубок України, які незабаром відбудуться у Дніпропетровську. В Обухові також і призерка чемпіонату Європи Світлана Римкевич, а перспективні веслувальники Мельник та Голюк на зборах у Дніпропетровську.

- Коли саме?

- 23-28 квітня



Переглядів: 5695
Поширень: 0