Змагання пройшли 6 та 7 квітня у спорткомплексі Педуніверситету. Зала була чудова прикрашена повітряними кульками, грала гарна супроводжувальна музика. Глядачів в залі по максимуму, навіть на балконі. По суті, ці змагання стали справжнім дівочим святом. Організатор турніру – Вінницький спортклуб «Прем’єра».

Міжнародний турнір з художньої гімнастики «Primera-Cup»

Під час кожного виступу «блискавки» від фотоапаратів були майже кожної секунди. А відеокамери практично не виключалися. Вдалі виступи нагороджувалися не тільки оцінками суддів, а і бурхливими оплесками глядачів.

Міжнародний турнір з художньої гімнастики «Primera-Cup»

За словами фахівців, організація змагань на гідному рівні. Досвід, отриманний від проведення цього турніру, буде слугувати підгрунтям для організації подальших змагань вищого рівня, - Всеукраїнських та Міжнародних.

Зазначимо, турнір, взагалі, планувався зі статусом Відкритого чемпіоната Вінничини за участю ведучих гімнастичних міст України. Проте виявили бажання виступити на змаганнях також спортсмени Росії та Молдови, що, зрозуміло, підвищило рівень боротьби. Таким чином, у Вінниці це – перший Міжнародний турнір. Змагання відбулися завдяки підтримці голови облвідділення Національного олімпійського комітету Федіра Новіка та голови міськспорткомітета Сергія Краєвського.

Міжнародний турнір з художньої гімнастики «Primera-Cup»Міжнародний турнір з художньої гімнастики «Primera-Cup»

Програма турніру включала змагання серед майстрів спорту, серед кандидатів у майстри та серед розрядників. Вправи з предметами (м’яч, кільце, булава, скакалка) і без них. Всі учасники були розподілені за віковими категоріями, - від 5 до 17 років.

За виступом спостерігає Анна Суржок

Звертаємось до дружнього тандему організаторів змагань, до Анни Суржок та Юлії Колівошко з гімнастичного клубу «Прем’єра».

- В чому відмінність цього турніру від попередніх?
- Цьогоріч до нас приїхало 350 гімнасток, що набагато більше, приблизно на сотню, ніж у минулі роки. На турнірі прийняли участь команди з Росії, зокрема, з Краснодару, Петрозаводську, команда з Білорусі (Гомель) і команда з Молдови. Зрозуміло, що і рівень майстерності учасниць вище.

- Вихованці яких команд виступали від Вінниці і області?
- Це ДЮСШ №1 (клуб «Прем’єра») і ТЕМП з Вінниці, а також ДЮСШ Калинівки.

- Яка географія гостей з регіонів України?
- Це 4 команди з Києва, зокрема, з відомої спортшколи Дерюгіної. Виступали гімнастки з інших ведучих міст України, - з Дніпропетровська, Донецька (2 команди), Одеси, Запоріжжя, Львова, Миколаєва, Херсону, Чернігова, Кіровограду, Горловки, Білої Церкви, Кривого Рогу, Кам’янця – Подільського, Бердянська, Вознесенська.

Відмітимо юних вінничанок, які у різних вікових категоріях здобули золоті медалі на турнірі. Це 10 гімнасток з клубу «Прем’єра», - Віолетта Паславська, Карина Присяжнюк, Олександра Ходак, Кароліна Дяченко, Марія Лисенко, Юлія Задорожна, Діана Барабаш, Анастасія Коваленко, Наталя Степаненко та Вікторія Липницька, а також представниця Калинівки Вероніка Горбатюк.

У командному заліку кращим став Спортліцей (Біла Церква, база збірної юніорської України), на 2 місці – «Прем’єра», на 3 місці команда Петрозаводська (Росія).

Зазначимо, окрім спортивних призів, гімнастки отримали і подарунки.



Переглядів: 8301
Поширень: 0