Плавзасоби на воду!

Плавзасоби марафонців: катамарани - на чотири та на два місця, байдарки на два місця та одне (каяки).

підняття прапора

Перед стартом на водно – спортивній базі «Спартак» при шикуванні учасників змагань привітали з відкриттям сезону марафонів; це, зокрема, головний суддя Іван Ярмоленко, заступник директора облцентру «Спорт для всіх» Володимир Жицький. Далі гімн України з підняттям Державного прапора, нагадування щодо безпеки на дистанції від спеціалісту облцентру Юрія Рубана і… «ключ на старт».

старт

Марафонці долали у перший день 50км до Тивріва, там ночували у наметах (як холодно, «бррр»). Далі, у наступний день, такий же відрізок дистанції у 50км до Сокільця, але він вже, як відомо з порогами і бурхливою течією, від чого хвиля часто накриває спортсменів.

Вже при шикуванні учасників перед стартом було помітно, що їх значно менше (майже на сотню), ніж, наприклад, у минулому році.

Голов. суддя Іван Ярмоленко (зліва) і Анат Янюк

Звертаємось за поясненнями до Івана Ярмоленко.

- Іване Григоровичу, екстремальна погода, начебто, саме для спортсменів – екстремалів. Чим пояснюється, що учасників значно менше, ніж очікувалось?

- Дійсно, саме через такі погодні умови, не всі марафонці з тих, що попередньо планували стартувати, прийняли участь у марафоні. Були і такі, які просто сподівалися, що змагання перенесуть на іншу дату, - коли стане потепліше.

- Який склад учасників?

- В основному молоді чоловіки і жінки. Переважно вінницькі спортсмени і з деяких областей України та представники Молдови.

- У якому віці найстарший учасник марафону?

- 67 років. Це Янюк Анатолій Павлович. Він, до речі, народився саме у День Перемоги 1945 року; отже через місяць, 9 травня йому буде 68.

- Вінницький марафон відкрив сезон для спортсменів - екстремалів України. А які подібні змагання ще на протязі року проводяться?

- Марафон Вінниця - Тиврів – Соколець, дійсно, перший у сезоні. Його, до речі, започаткував 15 років тому завзятий спортсмен – марафонець Владислав Василевський. На протязі року, зазвичай, бувають ще 2 марафони в Західній Україні, - один на річці Черемошна, другий на двох річках Свіча та Мезунка, а також ще один марафон на Південому Бузі в районі села Мигія Миколаївської області недалеко від тамтешньої АЕС.

Отже, до фінішу у Сокільці не всі своєчасно дісталися, - 3 екіпажі не вклалися у контрольний час і їх результати не враховувались у командному заліку. Отже переможницею стала команда «Повний вперед» (Вінниця), на 2 та на 3 місцях також вінницькі команди – «Полімер -1» та «Полімер-2» (в ній Анатолій Янюк). В особистому заліку переможцем став Євген Василевський (на каяці).



Переглядів: 5099
Поширень: 0