Нагадаємо, планувалися 3 матчі, - один у «Мегамоллі» у суботу, два наступних у ЦПКіВ ім М. Горького у неділю, але там техніка очистки льоду була на цей час не в робочому стані, і прийняли рішення провести тільки два матчі і обидва у «Мегамоллі».

На урочистому відкритті змагань були, зокрема, їх організатор, - голова міськспорткомітету Сергій Краєвський, представник Консульства Польщі Войчех Мрзовский, президент фундації «Польща – Україна – Словаччина» Малопольського повяту (в цьому районі місто Криниця – Здруй) Іванна Романяк, директор Вінницької міської ДЮСШ№1 («Піранії» базується у цій спортшколі) Валерій Сергеєв. Церемонію урочистого відкриття змагань вів представник міськспорткомітету Євген Лигін.

Сергій Краєвський привітав польських гостей від імені міського голови Володимира Гройсмана та від міськспорткомітету, побажав всім учасникам ігор успіху. Гостям були вручені Вінницькі короваї. Юні фігуристи ДЮСШ№1 продемонстрували своє вміння робити піруети у короткій програмі. Далі гімни Польщі та України, рівняння на державні прапори країн.

Звертаємось до Сергія Краєвського.

- Сергію Станіславовичу, що можете сказати щодо приїзду до Вінниці польських хокеїстів – юніорів?

- Ми дуже раді, що вони до нас приїхали. Перемовини щодо проведення цих матчів довго тривали, майже рік. І ось, нарешті, юні польські хокеїсти змогли приїхати до Вінниці. Вже є домовленність про те, що наша хокейна команда приїде у відповідь до Криниці – Здруй.

- Як йшла підготовка до цих ігор?

- У підготовці до міжнародних зустрічей значна роль у відділення хокею міської ДЮСШ №1. Зазначу, батьки хокеїстів також активно сприяли у цьому.

Відмітимо, польська спортивна делегація мала можливість познайомитись з обласним центром.

- Ми приїхали напередодні матчів, 12 квітня, - сказала Іванна Романяк. - Нам одразу показали на екскурсії ваше місто. Вінниця чудова!

І далі про сам хокей.

Назвемо спочатку імена гравців «Піраній»: Сергій Швець, Назар Сушак, Богдан Грицюк, Віталій Пилявець, Володимир Трохимчук, Евгеній Ратушний, Дмитро Мазур, Андрій Сивульський, Валерій Корзун, Олег Шафранський, Дмитро Матвійчук, Артем Бабій, Андрій Бугайов, Володимир Огороднічук, Дмитро Паламаренко, Максим Кутняк, Олег Мазур, Єгор Кетов, Володимир Сошинський, Євгеній Діхтяренко, Михайло Заверуха, Павло Іванов, Володимир Наватарський, а також під №99 грала у нападі дівчинка, Діана Чигирь - онучка головного тренера «Піраній» Віталія Чигиря.

У 1 матчі вихованці Віталія Чигиря одразу притиснули суперника до воріт. Невдовзі наші спромоглися забити «швидкий» гол, 1:0. Вболівальники вважали, що так буде ще і ще…Проте гості швидко оттямилися, стали активно проводити атаки на нашого воротаря. І через декілька хвилин забили гол у відповідь, а наприкінці періоду вийшли уперед, 1:2. У другому періоді гості продовжували домінувати і забили два голи, 1:4. У третьому періоді голи «посипалися» один за одним, але… У підсумку поразка, 5:10. Голами в команді «Піраній» відзначилися Бабій (2), Ратушняк (2) та Грицюк.

У 2 матчі наші одразу потужно вирвалися уперед, 4:0, - чи то гості не очікували такого, чи то «відступати далі не можна було». У другому періоді суперники намагалися переломити хід гри, забили два голи, а наші один, 5:2. У третьому періоді «Піранії» вже «не відпускали» гостей і забили ще два голи, - у підсумку перемога, 7:2. З наших гравців голами відзначилися Мазур (3), Шафранський, Ратушняк (2) Грицюк.

На питання відповідає Віталій Чигирь.

- Віталію Григоровичу, чим пояснюються два повністю протилежні результати двох матчів?

- У першій грі я дав змогу зіграти всім гравцям - приблизно однаково за часом знаходження на льоду, адже батьки наших юних хокеїстів хотіли бачити їх «у ділі». А у другому матчі, хоча також всі грали, але «ударна основа» була на льоду дещо більше часу, а від цього і гра стала потужніше.

- Та й більше глядачів було на другій грі. Їх підтримка теж далася взнаки, чи не так?

- Саме так. Адже 250 вболівальників зі своєю гучною підтримкою – це сила! І за це їм щира подяка.

- Як в цілому ви оцінююєте ці міжнародні матчі?

- Зрозуміло, я дуже задоволений.



Переглядів: 5244
Поширень: 0