Обласний центр не повинен тривалий час залишатися без професійного футболу, адже це - спорт №1.

26 квітня була організована прес – конференція, на якій журналістів інформували про заходи щодо відродження великого футболу у Вінниці.

На зустрічі були голова облспортуправління Сергій Дідик, начальник міськспоркомітету Сергій Краєвський, президент федерації футболу Вінниччини Ігор Гатауллін, президент міської федерації футболу і засновник аматорського футбольного клубу «Вінниця» Дмитро Руденко, тренери команди Олег Остапенко та Олександр Гайдаржи.

Краевський (зліва),Гайдпржи, Дідик, Руденко

Зазначимо, останні обидва мають значний досвід виступів за команди професійного футболу, а у минулому році, до зникнення з футбольної карти України через фінансові негаразди ФК «Нива», були її тренерами. З їх іменами повязан вдалий підйом зі дна турнірної таблиці 1 ліги до її середини.

Ігор Гатаулін висловив глибоку занепокоєнність відсутністю у Вінниці професійної футбольної команди. Він окреслив алгоритм повернення у професійний футбол: спочатку треба успішно зіграти у чемпіонаті України серед аматорських колективів. Потім восени пройти атестацію клубу і подати зявку у Професійну Футбольну Лігу (ПФЛ) на участь у чемпіонаті 2-ї ліги професійного футболу. І, зрозуміло, на 2-у лігу винайти гроші, - приблизно на порядок більше, ніж у статусі аматорів; мінімум 2,5 млн гривень на рік.

Сергій Краєвський і Дмитро Руденко з задоволенням зазначили, що у складі команди гратимуть молоді вінниччани, зокрема, Волошинський, Драган, Сестринський, Заводян. Є і досвідчений Бабік а також уроджениць Камеруну воротар Ерік Дестін. До гри в команді будуть залучатися також вихованці футбольної школи Блохіна – Бєланова.

Сергій Краєвський відмітив, що завершення реконстркції Центрального міського стадіону можливе тільки при державній фінансовій підтримці.

За словами Олександра Гайдаржи, хоча команда наразі у любительському статусі, деякі гравці мають практику гри у 2-й і, навіть, 1-й професійних лігах.

Гатауллін  та Остапенко

Щодо бюджету ФК «Вінниця» Ігор Гатауллін зазначив, що на поточний рік це орієнтовно 300-350 тисяч гривень, з яких 100-150 тисяч від міста і 200 тисяч від області, при умові, що чергова сесія облради ці гроші утвердить.

Сергій Дідик підтримаючи рішення про відродження в обласному центрі великого футболу, зазначич, що це дорогий вид спорту і 200 тисяч гривень знайти в обласному бюджеті непросто - це додаткове навантаження.

Дмитро Руденко запросив городян приходити на футбольні матчі ФК «Вінниця» і підтримувати команду, підкресливши, що при аматорському статусі команди вхід на трибуни стадіона безкоштовний.

Отже, першу гру у чемпіонаті України серед аматорів ФК «Вінниця» проведе 1 травня на Центральному міському стадіоні о 17-00 проти команди «ОДЕК» (Рівне). Приходьте на стадіон!



Переглядів: 8144
Поширень: 0