У Вінниці 30 квітня – 3 травня відбувся І етап фінальних ігор у І лізі жіночого чемпіонату України з баскетболу.

Баскетбол у Вінниці

Всі 4 матчі «Вінницькі Блискавки» (головний тренер Олександр Аносов) зіграли у спорткомплексі Медуніверситету.

На змаганнях були заступники обласного і міського спорткомітетів, відповідно, Олександр Олійник та Роман Семчук, фахівці баскетболу.

Баскетбол у Вінниці

30 квітня.

Гра проти «ДВУФК» (Дніпропетровськ), - 61:40 (по 10 – хвилинним чвертям: 13:11, 14:9, 16:7, 18:13). Ігрова перевага на протязі всього матчу.

Баскетбол у Вінниці

1 травня.

Друга гра проти дніпропетровчанок, - 71:57 (24:8, 21:18, 17:14, 9:17). У 4-й чверті, коли вже «справу було зроблено», дещо «відпустили», - економили сили для наступних зустрічей.

Баскетбол у Вінниці

2 травня.

Гра проти «Чайки» (Бердянськ), - 77:53 (16:19, 26:9, 15:10, 20:15). Вдале протистояння з цією командою на той час було головним для «Блискавок». Після двох поспіль перемог наші баскетболістки не одразу набрали «оберти» проти свіжої «Чайки», а від цього дещо поступилися у першій чверті. Проте у другій чверті все пішло, як треба, і у подальшому наші ігрову ініціативу не втрачали.

Баскетбол у Вінниці

3 травня.

Друга гра проти «Чайки», 96:79 (28:20, 19:28, 27:17, 22:14). Зустріч почалася з запізненням на годину. Чекали суперниць. Найцікавіша гра з гострою боротьбою у середині матчу. Бердянська команда у другій чверті змусила похвилюватися вінниччан за результат матчу. Глядачі голосно підтримували наших баскетболісток. У цій чверті відставання «Блискавок» іноді складало 5-8 очок і лише на останніх двох хвилинах чверті вдалося суттєво скоротити розрив, особливо після трьохочкового кидка на останній секунді. Тоді загальний рахунок став 47:48, - можна і треба було у наступних двох чвертях додати у грі. Так і сталося. У третій чверті наші повністю перехопили ігрову ініціативу і вже не «відпускали» її. І так само в четвертій чверті, в якій до слова, «Блискавки» були попереду іноді навіть на 22-23 очки, - вдавалися і командні дії, і особисті прориви під щит суперниць, і трьохочкові кидки з дальньої відстані. Гравці Бердянська і їх тренер відверто не очікували такого потужного 2-го «дихання» нашої команди.

Баскетбол у Вінниці

В цілому ця зустріч була доволі нервовою і навіть жорсткою, - неодноразово траплялися травми і в гравців у «Блискавок», і у суперниць.

Баскетбол у Вінниці

Питання до Олександра Аносова.

Олександр Аносов- Олександре Миколайовичу, «Блискавки» змусили серйозно похвилюватися за результат останньої гри. Чим можете пояснити ігрову перевагу «Чайки» у другій чверті?
- По – перше, у спорті все трапляється, і з лідерами теж. Наші гравці дещо розслабилися у другій чверті. По – друге, у Бердянських баскетболісток в цій грі був останній шанс утриматися «на горі» і вони відчайдушно «тиснули». Нам вдалося з початком третьої чверті додати в грі і все стало, як треба.

- Наша команда з 12 очками лідирує у фінальних іграх. Уточніть, що далі?
- У матчах ІІ етапу ми не граємо. Вирішальні зустрічі для нас почнуться на ІІІ етапі фінальних ігор у Херсоні. Гратимо 17-20 травня, - дві гри проти «Білої Акації» (Одеса) та дві гри проти місцевої команди «Таврійські Зірки».

- Яка програма – мінімум на ІІІ етап?
- Зрозуміло, що треба вдало зіграти. Для здобуття чемпіона України потрібні мінімум дві перемоги.



Переглядів: 5744
Поширень: 0