«Всеукраїнський Велодень» об\'єднує тисячі велосипедистів України в спільному велопараді центральними вулицями міст. Свою участь у вінницькій акції задекларували вже понад сто осіб. Усі вони незалежно від віку та стилю катання, виступають за здоровий і активний спосіб життя, безпеку та взаємоповагу на дорогах і наголошують на необхідності створення цивілізованих умов для руху велосипедистів у відповідності до європейських стандартів.

У Вінниці "Велодень" почнеться 25 травня о 10.00. Учасники стартуватимуть біля будинку Вінницької мерії. Далі рушатимуть за маршрутом: майдан Незалежності - вулиця Пирогова - вулиця Келецька - проспект Юності - Хмельницьке Шосе - площа Василя Стуса.

- Приїжджайте на будь-якому велосипеді! - закликають організатори. - Крім велопробігу планується проведення конкурсів. Зокрема, велодрагу та велозмійки та організація маскарад-колони.

Тож якщо маєте бажання прийняти участь у вело-перфоменсі, заздалегідь подбайте про костюм.

- Тематика маскараду вільна, - кажуть організатори.

Але попереджають, що заборонять наслідування нацистських, ксенофобських, або расистських мотивів у одязі.

Нагадаємо, за сім років з моменту започаткування "Велодня" до нього приєдналось понад півсотні міст. Велосипедисти привертають увагу влади та громадськості до потреби створення зручної, екологічної та безпечної транспортної інфраструктури в населених пунктах.

Масовість «Велодня» демонструє, що проблеми та вимоги людей, котрі надають перевагу велосипеду, не можуть бути ігноровані.



Переглядів: 3170
Поширень: 0